Acasă Colțul camionagiilor Cum te poate băga MAGNETUL la PUȘCĂRIE

Cum te poate băga MAGNETUL la PUȘCĂRIE

640
0

Există o mare problemă în România atunci când vine vorba despre circulația camioanelor pe drumurile publice, marea majoritate a acestor vehicule circulă folosind magnetul, pentru alterarea timpilor de conducere și repaus.

Această ilegalitate este sancționată cu 9000 de lei de către poliție sau ISCTR în cazul în care șoferii sunt depistați în trafic folosind această metodă de alterare a datelor tahografului. De cele mai multe ori, în 99% din cazuri, amenzile sunt plătite de către companii la jumătate și șoferii sunt încurajați în continuare să folosească magnetul, văzând că lor nu li se întâmplă absolut nimic, chiar atunci când sunt prinși cu ilegalități.

Ce evită patronii, ce evită dispecerii care încurajează șoferii să folosească magnetul pe drumurile publice să le spună, este faptul că dacă aceștia vor fi implicați într-un accident de circulație, care se va solda cu pierderi de vieți omenești, vor intra în pușcărie fără drept de apel.

Această speță este valabilă oriunde în lume, nu doar în România, iar închisoarea cu suspendare nu mai este o soluție întrucât se consideră o faptă premeditată. Închisoarea cu suspendare se dă atunci când se întâmplă un omor din culpă și instanța ajunge la concluzia că cel care a cauzat accidentul nu ar fi putut face nimic astfel încât să evite tragedia.

Șoferul profesionist care produce o tragedie pe șosea și este conectat cu magnetul, intră la circumstanțe agravante și nu va beneficia nici de cea mai mică clemență din partea instanței. Instanța va considera că accidentul putea fi evitat dacă șoferul camionului ar fi respectat Regulamentul 561, respectiv timpii de conducere și repaus.

Din moment ce era pe magnet, este clar că în mod normal nu avea ce să caute pe drumurile publice, cu atât mai mult să comită greșeli care să bage oamenii la 3 metri sub pământ. Evident, acest aspect nu-l spun patronii șoferilor, nici dispecerii care împing angajații de la spate să meargă pe magnet, promițând în mod solemn că „firma plătește amenda…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.