Acasă Știri Auto Doar 0.31% din parcul auto al României reprezintă autoturisme electrice

Doar 0.31% din parcul auto al României reprezintă autoturisme electrice

213
0

Se spune că autoturismele electrice sunt viitorul, un viitor care se dorește a fi mai curat, mai puțin poluat.

Ei bine, nu… Cel puțin nu în România, o țară fost comunistă în care toată lumea are impresia că ce vine dinspre Vest este o amenințare. Din păcate mentalitatea insuflată poporului de comunism încă nu s-a eliberat de această gândire și, iată, în timp ce țările occidentale pun gând rău motoarelor cu combustie internă din 2035, în România nici măcar 1% din parcul auto nu este compus din mașini electrice.

Este adevărat, mașinile electrice sunt mult mai scumpe decât mașinile normale cu motoare pe benzină sau diesel, însă toate statele UE oferă subvenții incredibil de mari pentru cei care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică. Inclusiv România oferă peste 10.000 de euro în vouchere pentru cei care doresc să caseze o mașină veche și să cumpere o mașină electrică, prin intermediul programului Rabla Plus.

Astfel, conform statisticilor DRPCIV, parcul auto al României la final de 2022 număra 7.865.186 autoturisme, dintre care 24.691 autoturisme electrice. Asta înseamnă un procent de 0,3139% din totalul parcului auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.