Acasă Informații Utile Tractoarele vor putea fi conduse pe drumurile publice doar cu categoriile B,...

Tractoarele vor putea fi conduse pe drumurile publice doar cu categoriile B, C, CE…

435
0

În acest moment, pentru a putea conduce un tractor pe drumurile publice este necesară categoria TR pe permisul de conducere. Ei bine, de la 1 iulie 2024, aceste utilaje agricole vor putea fi conduse pe drumurile publice cu permis normal. Categoria TR va fi eliminată din legislație dintr-un motiv destul de simplu de înțeles: sunt foarte puține școlile de șoferi atestate pentru a putea ține cursuri pentru categoria TR. În acest moment la nivel de țară există doar 72 de școli de conducători auto care pot ține cursuri pentru această categorie.

Într-un fel este o decizie normală ținând cont de ce se întâmplă în realitate în România, pentru că probabil 90% dintre cei care conduc tractoarele pe drumurile publice în acest moment nu au categoria TR pe permisul de conducere. Pe la țară sunt mulți care nu au nici măcar permis de conducere de vreun fel, ori tractoarele pe care le conduc nu sunt înmatriculate, nu au ITP și RCA valabile. Este o sălbăticie totală ce se petrece pe ulițele satelor din România și sunt de părere că acest fenomen al tractoarelor care circulă pe drumurile publice trebuie ținut sub control.

Este bine că se începe cu motivul pentru care mulți șoferi de tractoare nu au categoria TR pe permisul de conducere, astfel vor fi mai puțini cei care vor cădea sub incidența ilegalității. Ar trebui să se ia niște măsuri drastice și legat de circulația pe drumurile publice ale tractoarelor care nu sunt în regulă din punct de vedere legal. Aici e mai dificil pentru că cei care trebuie să facă ordine sunt cei din poliție, care evident nu vor să se pună rău cu vecinii din satele unde-și desfășoară activitatea. Dar cine știe, trăim cu speranța că se va rezolva și această problemă în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.