Acasă Colțul camionagiilor 5 motive să nu folosești niciodată MAGNETUL

5 motive să nu folosești niciodată MAGNETUL

708
0

Încă mai există în România șoferi foarte ușor de influențat de către patroni, să folosească magnetul sau telecomanda, dispozitive destinate alterării timpilor de conducere și repaus înregistrați de tahograful digital. Ceea ce nu înțeleg mulți dintre acești șoferi este faptul că nu au absolut niciun avantaj dacă manipulează tahograful, din contră, există 5 probleme mari și late de care se pot lovi dacă aleg să facă ilegalități. Iată 5 motive să nu folosești niciodată MAGNETUL.

5 motive să nu folosești niciodată MAGNETUL

  1. Poți să muncești degeaba și nu vei putea demonstra absolut nimic în instanță. După cum știm, atunci când vine vorba despre tribunale, judecata se face pe probe. Culmea, șoferii profesioniști au de partea lor tahograful digital în cadrul unui conflict de muncă, aparat care dacă este folosit corespunzător, poate dovedi la minut și la secundă cât a muncit un șofer în fiecare zi. Ei bine, dacă se merge pe magnet, tahograful nu mai înregistrează muncă și la final de lună, la adăpostul legilor, te poți trezi că patronul nu-ți mai dă niciun ban, știind că nu poți demonstra cât ai muncit.
  2. Te poți trezi dat în judecată de angajator și poți fi pus la plată bani grei. Au fost și astfel de cazuri, în care din cauza magnetului, șoferii au fost puși la plată de către angajatori. Cum este posibilă o asemenea absurditate? Ei bine, din moment ce s-a folosit magnetul, tahograful a înregistrat doar 4 ore de conducere într-o zi de muncă, deși șoferul a fost tocmit la 8 ore prin intermediul contractului individual de muncă. Patronii pot cere ca angajatul să returneze diferența de salariu de la 8 ore la 4 ore, considerându-se foloase necuvenite.
  3. Poți să fii executat silit de către Primărie în cazul neplății amenzilor. Se merge mult pe ideea „Mergi tu peste program că plătește firma amenda în caz de ceva…” Ok, și dacă firma preferă să dea afară șoferul în loc să plătească amenda, cum se întâmplă de altfel destul de des pe meleagurile românești, ce se întâmplă? Ei bine, acea amendă va ajunge la Primăria de care aparține angajatul și acesta poate fi executat silit fără drept de apel de către instituție.
  4. În cazul unui accident de circulație soldat cu decesul altora, ajungi la închisoare. Un aspect pe care patronii uită să-l menționeze atunci când își forțează angajații să încalce legea și să meargă cu magnetul. În caz de accident cu victime, instanța va considera magnetul drept circumstanță agravantă și deja pedeapsa cu suspendare nu mai este o variantă. Se va duce oare patronul la pușcările în locul angajatului? Niciodată! Patronul se va debarasa de angajat în secunda doi.
  5. Din cauza suprasolicitărilor, poți să adormi la volan și să mori. Ar fi probabil un caz mai fericit decât să adormi la volan din cauza oboselii și să omori pe alții nevinovați. Foarte multe accidente se petrec pe meleagurile noastre care implică și camioane, 70% dintre acestea la momentul impactului având tahograful manipulat. Până la urmă magnetul nu ajută șoferul cu absolut nimic, ajută doar firma și patronul să se pricopsească mai mult și într-un interval de timp mai scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.