Acasă Colțul camionagiilor Șoferul nu este PAZNIC la rezervor! Nici la marfă!

Șoferul nu este PAZNIC la rezervor! Nici la marfă!

473
0

În ultimii 15-20 de ani, meseria de șofer profesionist s-a complicat destul de mult, în fișa postului începând să fie adăugate sarcini verbale, fel de fel de aberații. Astăzi, multe firme românești cer șoferilor profesioniști să fie și manipulanți (gratis bineînțeles), și paznici la rezervor și la marfă (tot gratis bineînțeles).

Dacă un șofer profesionist încarcă sau descarcă un camion, de cele mai multe ori între firmă și client există un contract și compania de transport primește niște bani suplimentar, bani care în 95% din cazuri nu ajung niciodată la șofer. O încărcare și o descărcare este tarifată pornind de la 25 de euro în sus. Sunt curios câți șoferi primesc astăzi 25 de euro pentru FIECARE operațiune de încărcare / descărcare efectuată? Nu mai pomenim de grupaje, de cursele cu 5 descărcări.

Paza camionului a devenit iarăși o cerință aproape obligatorie pentru firmele de transport din România, atât pentru marfă dar mai ales pentru motorina din rezervor. Știm cu toții faptul că sunt multe firme care opresc bani șoferilor atunci când aceștia se trezesc dimineața cu rezervorul spart, transformându-i în mod direct în făptași. Șoferul evident pleacă de la firmă și nu-și mai poate recupera niciodată banii, mulțumită legislației imposibile din România.

În mod normal, șoferul nu are ce căuta să facă pază la camion, nici la motorină, nici la marfă, nici la imigranți în zona Calais, nicăieri. Problema este că mulți sunt nevoiți să facă pază din cauza legislației care pune șoferul în imposibilitatea de a-și mai recupera vreodată banii reținuți ilegal de o firmă de transport. Atât timp cât firmele de transport continuă să pună sarcini aberante în fișa postului șoferului profesionist, iar atunci când acesta nu efectuează corect serviciul de pază, să-i fure efectiv banii, or să tot urle pe la toate televiziunile că nu le mai bine nimeni la muncă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.