Acasă Colțul camionagiilor Ce se mai aude despre cei 77% dintre bugetarii DRDP de la...

Ce se mai aude despre cei 77% dintre bugetarii DRDP de la vama Nădlac 2, săltați pentru șpagă

104
0

După cum bine știm, la vama Nădlac 2, 47 dintre cei 61 de bugetari angajați la cântarul DRDP au fost săltați de polițiștii DGA, asta înseamnă că au fost arestați 77% din personal, o cifră care deși pare foarte mare, reflectă realitatea din teren, cam acesta este procentul de bugetari șpăgari din administrație. Aproape 80% dintre bugetarii din România sunt rude nu doar cu cei băgați în sistem pe alte posturi, dar și cu șpaga, în special în posturile unde apare loc de „învârteală”.

Acum, rămâne o singură întrebate: ce s-a mai întâmplat cu ei? Vor face vreodată vreo zi de pușcările pentru că din păcate în România nu prea vedem nici condamnări pentru corupție, nici confiscări de averi, nimic. Se face vâlvă în presă pentru ca instituțiile precum DGA să dea impresia că-și fac treaba dar în realitate, bugetar să bage la pușcărie alt bugetar, nu s-a prea văzut.

Toată acțiunea de la DRDP Nădlac a pornit se pare de la o sesizare venită din partea cuiva care lucrează la CNAIR, persoană cu care probabil cei de la DRDP au uitat să împartă șpaga. Cam așa se întâmplă în România, când cineva uită să împartă mai departe, apar sesizările, doar nu suntem copii să nu ne dăm seama că la DRDP Nădlac se dau șpăgi de zeci de ani și culmea, nimeni nu știa nimic până acum, cu atât mai puțin „frații bugetari” de la CNAIR… Urmărim cu interes acest caz și revenim cu amănunte.

„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor

Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate. Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții„, transmit reprezentanții CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.