Piața auto second hand din România este în continuă creștere, ceea ce este mai mult decât normal pentru o țară de lumea a 3-a în care salariul minim pe economie este undeva la 4 bancnote de 100 de euro. Problema cu piața auto second hand constă însă în faptul că există foarte multe țepe, foarte multe autoturisme reparate prin fel de fel de curți și garaje, făcute din 3 lovite una bună pe la Arad și Satu Mare, puse apoi în vânzare și cu kilometri dați înapoi.

Nu vi se pare ciudat faptul că TOATE autoturismele second hand aduse de afară, au undeva la 200.000 de kilometri la bord indiferent de anul de fabricație? Ei bine, cei de la RAR au lansat în urmă cu ceva timp serviciul „Verificare Istoric”. Dar cât de simplu este să accesezi acest serviciu și ce fel de informații poți efectiv afla despre un anume autoturism?

Cât de simplu este să afli istoricul unui vehicul prin RAR

Pentru a afla istoricul uni vehicul prin intermediul RAR tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul RAR și să alegi de pe prima pagină secțiunea ISTORIC VEHICUL.

În secțiunea ISTORIC VEHICUL trebuie introduse următoarele date:

  • Adresa de e-mail pe care se va livra raportul
  • Numărul de identificare al vehiculului (seria de șasiu)
  • Trebuie bifat butonul „Sunt de acord cu Termenii și Condițiile”

Pe adresa de e-mail pe care va fi trimis raportul se va trimite un cod de confirmare care va trebui introdus acum în secțiunea „Cod Validare” și bifată căsuța cu „Nu sunt robot”.

După cum putem vedea în imaginea de mai jos, datele pe care le primim ne oferă informațiile pe care le găsim de obicei în cartea de identitate a autoturismului, informații precum: norma de poluare, jantele și anvelopele, când a fost admis la RAR pentru înmatricularea în România și, foarte important, kilometrajul autovehiculului care este înregistrat de fiecare dată când acesta intră într-o stație ITP.

Desigur, este un raport care nu are foarte mare valoare atunci când vine vorba despre autovehiculele din import care nu sunt înmatriculate în România, însă poate fi foarte util pentru cei care doresc să achiziționeze un autoturism care a fost înmatriculat în țară în urmă cu foarte mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.