Acasă Colțul camionagiilor Topul țărilor din Europa care plătesc cel mai bine șoferia. România e...

Topul țărilor din Europa care plătesc cel mai bine șoferia. România e pe ultimul loc!

2932
1

Meseria de șofer profesionist este una destul de bine remunerată comparativ cu alte tipuri de joburi. Desigur, banii mulți nu vin neapărat din ora de muncă foarte valoroasă, ci din numărul de ore pe care un șofer profesionist le petrece în câmpul muncii. Dacă lucrează local în fiecare zi se adună ore suplimentare, dacă lucrează pe comunitate se adună diurna. Dar care sunt oare țările care plătesc cel mai bine șoferia? Există un TOP al celor de la EUROWAG care pare foarte exact.

România este ca de obicei pe ultimul loc la salarii atunci când vine vorba despre șoferii profesioniști, undeva sub 1200 de euro / lună, adică undeva la 6000 de lei. Este o sumă chiar corectă ca și cifră raportat la salariile care sunt oferite șoferilor profesioniști în această țară. Într-adevăr, cam 6000 de lei este un salariu pe intern în România.

Pe primul loc în TOP se află evident Elveția, unde un șofer profesionist primește aproape 6000 de euro pe lună. Să nu ne entuziasmăm însă, Elveția este și țara cu cel mai scump nivel de trai din Europa. Degeaba ai 6000 de euro salariu dacă plătești 2500 de euro chirie. Oricum, șoferia este mult mai bine plătită în Elveția chiar și în aceste condiții.

După Elveția, care este o țară foarte dificil de accesat pentru șoferii profesioniști întrucât nu face parte din Uniunea Europeană și are condiții de emigrare foarte stricte, urmează Germania, Norvegia, Suedia și Marea Britanie, cu salarii cuprinse între 3000 și 3500 de euro pe lună net. Mulți dintre voi veți spune că Germania ar trebui să fie mai la coadă întrucât nu prea se mai ia 3500 de euro pe meleagurile lor. Ei bine, se iau 3500 dar NU CU CONTRACTE ROMÂNEȘTI, și nu la firmele la care sunt est europeni infiltrați în conducere. Firmele de tradiție încă-și plătesc bine șoferii în Germania.

Olanda ar trebui să fie un pic mai sus în TOP întrucât se fac multe ore suplimentare iar salariul la final de lună nu rămâne niciodată minimul pe economie. Un șofer profesionist în Olanda poate să se apropie și de 3500 de euro / lună cu bonusuri și cu îndemnizații. Să nu uităm că Olanda a rămas una dintre puținele țări din UE care plătește indemnizație șoferilor care dorm în cabină. Această indemnizație se mai acordă în Anglia și Franța și este undeva la 52 – 55 euro.

1 COMENTARIU

  1. Nu este real tabelul tău! Dacă urmărești paginile șoferilor de camion ai să vezi că apar anunțuri cu contract pe D și I cele mai multe, foarte rar treci de 3100, la nemți poate mai iei un bonus de loialitate (după 1 an), sau pentru condus economic ( programul cu frunză verde), ori primești ceva pt ore de noapte (nu toți plătesc asta). Deci eu am lucrat din 2016 până în 2022 la LIT gmbh (firmă mare) am plecat de la 2500/ lună la 3500 pe NL. Foștii colegi care sunt și acuma la LIT iau 3000-3100
    Anul trecut am mai incercat la un neamț, Grosse Vehne, mi a promis 3000- 3200 și m am trezit cu 2340 !!! Clase stoyer3, adică căsătorit.pe necăsătoriți statul german îi impozitează suplimentar cu vreo 200 eur (styoier 1) Eu am ajuns acum pe NL la 4000si în F de ore și de night out uri, sar și mai mult cu 200 – 300, asta ținând cont că am doar D2, o clasă de salarizare mică, cu 15, 68 eur / h brut. O fi Elveția pe primul loc, dar mai jos nu se pupă, mai vb și cu alții, cred că Luxemburg ar trebui să fie pe 2-3
    Oricum, NL și B sunt mult mai în față decât ai tu acolo !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.