Acasă Colțul camionagiilor Anunțuri de angajare șoferi profesioniști – Cum identifici posibile țepe

Anunțuri de angajare șoferi profesioniști – Cum identifici posibile țepe

95
0

Internetul este plin de anunțuri de angajare pentru șoferii profesioniști atât pentru local, tur – retur dar mai ales pentru comunitate. Din păcate, pe măsură ce a crescut cererea de șoferi profesioniști s-au înmulțit și țepele date de către firme acestora, mulți dintre ei își declară nemulțumirile pe grupurile de Facebook. Firmele de transport s-au obișnuit să rețină banii șoferilor automat, fără o hotărâre judecătorească, din cauza faptului că ITM-ul este corupt iar în instanță durează ani de zile un proces. Astfel, există câteva indicii car pot ține șoferii la distanță de posibile țepe. Iată care sunt acestea.

Anunțuri de angajare șoferi profesioniști – Cum identifici posibile țepe

  1. Anunțurile anonime – sunt anunțurile în care nu se specifică firma care angajează. Sunt postate de obicei de conturi false create special pentru a posta aceste anunțuri. O dată specificată firma care face angajările, este posibil să apară prin comentarii pe grupurile de Facebook oameni care au avut de furcă cu ele.
  2. Lipsa informațiilor – pe lângă firmă, numele firmei scris clar alb pe negru, multe companii de transport nu specifică detalii legate de salarizare. Este o tactică prin intermediul căreia încearcă să agațe șoferii dispuși să lucreze pe cât mai puțin, iar dacă ar trece în anunț o salarizare sub medie, ar primi comentarii negative.
  3. Multe comentarii negative – deși există semne clare că unele firme dau țepe cu bani șoferilor, prin secțiunea pentru comentarii apar mereu oameni interesați de locurile de muncă respective, ceea ce este cel puțin de neînțeles. Comentariile negative sunt cel mai clar indicator că acea firmă este una cu probleme.
  4. Recenziile din online – fiecare firmă de transport are pagină de Facebook și recenzii pe Google. Mereu trebuie verificate. De obicei, oamenii care și-au luat țeapă dau recenzii negative în care povestesc exact ce-li s-a întâmplat. Dacă o firmă are recenzii negative sau nu le are activate de loc, este de evitat.
  5. Informațiile listafirme.ro – societatea care angajează trebuie căutată pe listafirme.ro și trebuie văzut ce fel de comportament fiscal are, dacă obișnuiește să dea și pe la stat vreun impozit sau este mereu pe minus. Facă o firmă dă țeapă cu impozitele la stat prin diverse chichițe legale, nu se va feri să se poarte la fel cu șoferii.

În linii mari, acolo unde se constată oameni nemulțumiți și lipsă de transparență, trebuie evitat. Cu toții ne ducem la muncă pentru bani și ar fi păcat să permitem altora să-și bată joc de noi, de timpul nostru, de banii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.