Acasă Colțul camionagiilor De ce NU merită investiția în atestatul ADR colete

De ce NU merită investiția în atestatul ADR colete

179
0

Pentru a putea transporta mărfuri periculoase sub formă de colete, șoferul profesionist trebuie să dețină un atestat de transport pentru mărfuri periculoase ADR colete. Acest atestat se obține de la centrele de pregătire profesională și perfecționare agreate ARR din fiecare județ în parte, de obicei școli de șoferi și are la bază un examen cu 30 de întrebări tip grilă. Pentru promovare, sunt necesare minim 21 de puncte. Prețul atestatului este 300 de lei și este valabil timp de 5 ani. Problema este că cel puțin atunci când lucrezi la firmele românești, nu merită să deții acest atestat.

De ce NU merită investiția în atestatul ADR colete

Atestatul ADR reprezintă o calificare suplimentară pe care șoferul profesionist o deține. Firma de transport nu poate efectua transport de mărfuri periculoase sub formă de colete dacă șoferul nu deține un astfel de atestat valabil și, evident, firma primește un tarif mai mare pentru acest tip de transport față de transportul de mărfuri generale.

Problema este că șoferul deși deține acest atestat și efectuează transport de mărfuri periculoase, nu primește niciun leu în plus la salariu. Există și firme care mai aruncă acolo câte o sută de euro pe lună dar extrem de puține. Astfel, investiția într-un astfel de atestat nu merită atunci când vine vorba despre firmele românești.

Evident, unele firme spun că atestatul ADR este „de preferat dar nu obligatoriu” și de aici ne putem da seama cu toții despre intențiile lor de a plăti corespunzător acest tip de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.