Acasă Colțul camionagiilor Șofer pe comunitate VS Șofer emigrant – avantaje și dezavantaje

Șofer pe comunitate VS Șofer emigrant – avantaje și dezavantaje

149
0

Munca de șofer profesionist are mai multe forme, se poate lucra pe local, tur retur, pe comunitate sau se poate efectiv emigra într-o altă țară definitiv. Astăzi vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele meseriei de șofer profesionist pe comunitate, comparativ cu munca de șofer profesionist emigrant.

Șofer pe comunitate – avantaje

 • Posibilitatea de a strânge niște bani mai repede – salariile pentru șoferii profesioniști care fac comunitate ajung în unele cazuri și la 6000 de euro / lună / cabină dacă se lucrează în echipaj. Sunt mulți care lucrează soț – soție fix cu acest scop, de a strânge niște bani mai repede. Chiar și singur pe cabină se poate ajunge la 3500 euro / lună, un venit salarial destul de frumos.
 • Dacă ești în echipaj poate să fie o experiență chiar frumoasă, lăsând la o parte perioada zilnică de serviciu de 21 de ore. Se pot vizita multe locuri frumoase în repausul săptămânal normal.

Șofer pe comunitate – dezavantaje

 • Condițiile foarte grele de viață, pornind de la autogospodărirea cu mâncarea și terminând cu ideea de igienă personală. Din păcate nu în toate țările din UE sunt condiții decente pentru șoferii profesioniști, mașini de spălat, dușuri, restaurante cu prețuri decente, etc.
 • Amenzile sunt destul de mari, iar neatenția te poate face să muncești degeaba o lună întreagă. Sunt amenzi pentru restricții, amenzi pentru nerespectarea vitezei, pentru folositul telefonului la volan, nu mai spunem de ce se petrece la trecerea din Franța în UK, sunt amenzi pentru absolut orice și sincer nu e vreo afacere să muncești pentru chitanțe.
 • Depărtarea de casă și de familie, pentru cine are familie. Există multe cazuri de familii care chiar s-au despărțit din cauza înstrăinării provocate de munca pe comunitate. Este un aspect foarte serios de luat în calcul pentru cei care doresc să practice această variantă de meserie.
 • Riscurile au devenit destul de mari, mai ales prin parcări pe unde se fură ca-n codru. Sunt foarte multe cazuri de crime și sincer chiar nu mai merită să faci comunitate în ziua de azi. Te duci și tu să faci un ban pentru tine și familia ta și te întorci între 4 scânduri.

Șofer emigrant – avantaje

 • Ai acces la un job plătit decent și ai posibilitatea să fii seara acasă seară de seară. E un mod de lucru super fain mai ales dacă ai familie și emigrați împreună.
 • Reușești să găsești o firmă serioasă care respectă angajații cât de cât. Știu că s-au cam stricat ploile și pe afară dar oricum mai rău ca-n România nu are cum să fie.
 • Ai șansa să trăiești într-o țară cu un nivel de trai și de civilizație mult superior României, atât timp cât te adaptezi nu are cum să fie rău. Limba este foarte importantă. Ar fi ideal să alegi o țară a cărei limbă o cunoști deja.

Șofer emigrant – dezavantaje

 • Distanța de România – asta dacă mai ai rude prin țară, va fi greu să le revezi o dată pe an atunci când este perioada de concediu. Nu mai vii casă o dată la 2 luni ca pe comunitate.
 • Salariile mai mici ca pe comunitate – un șofer care lucrează local în orice țară din UE va avea un salariu mult sub veniturile salariale ale unui șofer care lucrează pe comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.