Acasă Colțul camionagiilor Atestatele de transport marfă CPI și CPC sunt depășite – 5 schimbări...

Atestatele de transport marfă CPI și CPC sunt depășite – 5 schimbări care le-ar face chiar utile pentru viitorii șoferi profesioniști

462
0

Atestatele de transport marfă CPI și CPC sunt total depășite în România, atât din punct de vedere al programei de studiu, cât mai ales din punct de vedere al practicii. Cu alte cuvinte, ele nu prea pregătesc pe nimeni pentru nimic și există 5 schimbări care dacă s-ar efectua, ar transforma aceste cursuri în unele cu adevărat utile.

Atestatele de transport marfă CPI și CPC sunt depășite – 5 schimbări care le-ar face chiar utile pentru viitorii șoferi profesioniști

  1. Eliminarea examenelor – examenele pentru atestatele profesionale sunt depășite și creează loc pentru corupție doar. Acestea trebuie eliminate și înlocuite cu niște cursuri cu prezență obligatorie așa cum sunt atestatele în majoritatea țărilor Europene. În plus, tocitul comunist nu ajută pe nimeni pe termen lung chiar dacă se promovează.
  2.  Introducerea tahografului digital – în acest moment, cursanții CPI învață diagrama și tahograful analog, ceea ce nu-i ajută cu nimic odată ce termină cursurile din moment ce vor lucra cu cardul tahograf și cu tahograful digital. Noroc cu Daniel Cimpoeru și alți colegi care mai urcă pe YouTube clipuri despre tahograful digital.
  3. Tehnicile de arimare – există doar puțină teorie în cadrul cursului, și cam atât. Unde este practica? Șoferii devin profesioniști prin intermediul acestui curs și habar nu au să lege o bobină de tablă atunci când ies în câmpul muncii.
  4.  Examenul practic CPI – e o glumă proastă. Acest examen ar trebui să simuleze o cursă cap coadă, cu arimarea mărfii, cu descărcarea mărfii, din punctul A în punctul B. Din păcate la noi totul e doar o formalitate iar la final tot cursantul care A PLĂTIT să fie învățat are de pierdut, pentru că nu se alege cu nimic în urma cursului.
  5. Calendarul de examinare – în acest moment, prin ARR se susțin examene pentru atestatele procesionale CPI și CPC o dată pe lună. E un programator care încurcă multă lume. Ar trebui găsită o variantă să se poată da examen în orice zi, exact ca la permisele de conducere. Nu cred că ar fi așa dificil.

Dacă credeți că mai sunt necesare și alte modificări, aștept variantele voastre în secțiunea pentru comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.