Acasă Colțul camionagiilor De ce există firme de transport marfă care cer șoferilor „consum bun”...

De ce există firme de transport marfă care cer șoferilor „consum bun” de motorină?

3314
1

Este plin internetul cu anunțuri de angajare pentru șoferii profesioniști iar una dintre cele mai comune cerințe întâlnite în cadrul acestora este „consumul”. Șoferilor profesioniști li se cere în mod expres să iasă sub un anumit consum de motorină în timpul curselor.

Întrebarea de bază este cum e posibil ca un șofer să scoată un anumit consum în timpul curselor din moment ce consumul unui camion este influențat de:

  • formele de relief tranzitate
  • condițiile meteo
  • traficul întâlnit pe drum

Partea cea mai interesantă este că producătorii de camioane nu oferă autonomie pentru camioanele diesel, nu oferă un anumit consum, întrucât acesta diferă foarte mult de la configurație la configurație, de la locația unde este folosit camionul respectiv, inclusiv cei 3 factori major enumerați mai sus.

Atunci, cum poate o firmă de transport să ceară șoferilor să nu depășească să zicem 32% consum din moment ce nici măcar producătorul de camioane nu poate să garanteze așa ceva? Din păcate această „chichiță” legată de consum nu este altceva decât o portiță prin care firmele de transport jumulesc din banii munciți ai șoferilor.

Dacă aceștia ies peste media de consum, automat li se impută din venitul salarial, ceea ce nu este doar inuman și josnic dar și ilegal pentru că după cum bine știm, din salariul șoferilor nu se poate opri nimic fără hotărâre judecătorească, în vreme ce din diurna șoferilor nu poate opri nimic niciodată, nici măcar prin instanță.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.