Acasă Colțul camionagiilor De ce meseria de șofer profesionist a devenit una dintre cele mai...

De ce meseria de șofer profesionist a devenit una dintre cele mai periculoase meserii din lume

2195
0

Meseria de șofer profesionist a fost dintotdeauna o meserie periculoasă, în cadrul căreia mereu s-a vehiculat șansa ca șoferul să nu se mai întoarcă niciodată acasă.

Există foarte multe riscuri în această meserie, iar odată cu trecerea timpului tot mai mulți factori de risc s-au alăturat, transformând această meserie într-una dintre cele mai periculoase din lume la ora actuală. Haideți să vedem împreună care sunt cele mai mari riscuri ai meseriei de șofer profesionist în 2024.

Cele mai mari riscuri ai meseriei de șofer profesionist în 2024

  1. Accidentele rutiere – tot mai numeroase în ziua de azi pentru că din păcate calitatea șoferului profesionist a tot scăzut în ultimii ani, odată cu facilitarea accesului la meserie tot mai intens. Există probleme din ce în ce mai mari și cu rețelele de socializare precum TikTok, foarte mulți șoferi profesioniști fac LIVE-uri de la volan și chiar dacă ei spun că nu-i afectează că se uită o secundă în chat, acea secundă de neatenție poate fi fatală.
  2. Bolile specifice meseriei – tot mai multe infarcturi, tot mai multe AVC-uri aduc șoferii acasă în singurul mod la care nu vrea nimeni nici măcar să se gândească. În ultima vreme această meserie a devenit mai mult o hămăleală continuă, foarte stresantă și foarte obositoare. Riscurile bolilor specifice a crescut simțitor.
  3. Hoții de prin parcări – au devenit o problemă tot mai mare, atât pentru marfă cât mai ales pentru motorină. Știm cu toții că atunci când vine vorba despre motorină, mulți protagoniști sunt „antreprenori” români care-și permită să facă transport de marfă indiferent cât de mic este prețul pe kilometru. Mulți șoferi profesioniști și-au găsit sfârșitul pentru că i-au înfruntat sau pur și simplu s-au aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.
  4. Imigranții ilegali – au devenit un calvar în zona Calais, unde nu mai știe nimeni la ce să se mai aștepte. Leo Vodnicear în cadrul unui clip de tip documentar de-ale sale a surprins acești imigranți având bolovani asupra lor. Oare ce ar face ei cu acei bolovani? Ce rost are să cari pietre cu tine din moment ce tu ești un om pașnic ce doar își dorește să ajungă dincolo, în Marea Britanie? Sunt mulți șoferi care au avut probleme cu acești sălbatici.

Din punctul meu de vedere, cel puțin pe comunitate, nu mai merită să te duci în ziua de azi nici măcar pe 3000 – 3500 de euro. E o sumă mult prea mică pentru o meserie în cadrul căreia riști să nu te mai întorci niciodată acasă, decât între 4 scânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.