Acasă Colțul camionagiilor Ce se întâmplă dacă primești o amendă de la ISCTR și șeful...

Ce se întâmplă dacă primești o amendă de la ISCTR și șeful nu vrea să o plătească?

118
0
amenzi isctr

În România șoferii încă se mai lasă înduplecați să încalce timpii de conducere și repaus, să folosească magnetul sau telecomanda, la insistențele și promisiunile șefilor că, „în caz de ceva”, vor plăti ei amenda. După cum bine știm, amenda pentru manipularea aparatului tahograf, ori pentru conducerea cu alt card ajunge la 9000 de lei fără discuție, o sumă mult prea mică din punctul meu de vedere ca să stârpească o dată pentru totdeauna acest obicei.

Întrebarea de bază este ce se întâmplă dacă șeful care a promis că plătește amenda „în caz de ceva” preferă să te dea afară în loc să scoată 9000 de lei din buzunar? Sunt extrem de multe cazuri de acest gen, sunt foarte mulți care adresează fix această întrebare pe grupurile de Facebook și sincer să fiu, într-o mică măsură-i înțeleg, însă în cea mai mare parte își merită soarta. În vremurile din ziua de azi nu găsești pe cineva să-ți dea 100 de lei, nu mai zic de 9000 de lei.

În cazul în care șeful nu vrea să-ți plătească amenda de 9000 de lei aceasta va ajunge pe numele tău la taxe și impozite locale, acolo unde achiți impozitul la casă, la mașină, la primărie cu alte cuvinte. Având acolo datorie, e clar că nu vei mai putea vinde mașina, nu vei mai putea vinde casa, nu vei mai putea de altfel cumpăra nimic pe numele tău și, la ce foame de bani există la Guvern în ziua de azi, nu este exclus nici să fii executat silit și să te trezești cu poprire pe conturi.

Cam asta se întâmplă în linii mari dacă șeful nu mai vrea să-ți plătească amenda. O să o achiți singur, o să muncești degeaba pentru alții și cam aceasta este situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.