Acasă Colțul camionagiilor Atenție la Calais! Tentația traficului cu imigranți este mare și amenzile sunt...

Atenție la Calais! Tentația traficului cu imigranți este mare și amenzile sunt uriașe!

102
0

Traficul cu imigranți din zona Calais a atins cote maxime în ultima vreme, iar autoritățile atât din Franța cât mai ales din Marea Britanie încep să recurgă la metode mai puțin ortodoxe pentru a depista pe cei care ar fi dispuși să ascundă imigranți prin remorcă contra unor sume de bani.

După cum știm, acest tip de activitate este strict interzis iar amenzile sunt extrem de mari în cazul în care aceste persoane sunt depistate în interiorul vagonului atât pentru șofer cât și pentru companie.

Sumele vehiculate ar fi de 4000 de lire pentru o singură persoană depistată, amendă pentru șofer, în timp ce compania va fi amendată cu suma de 10.000 de lire separat. Cu cât sunt depistate mai multe persoane cu atât amenda crește.

Potrivit spuselor lui Mihai Ardeleanu, șoferii profesioniști au început să fie momiți pe teritoriul francez de către agenți vamali englezi sub acoperire, cu diverse sume de bani și cu promisiunea unei afaceri profitabile de lungă durată, afacere care consta în introducerea în vagon a câtorva imigranți, și transportarea lor pe teritoriul Marii Britanii.

Ce fel de colaborare există între autoritățile franceze și cele engleze astfel încât un agent vamal din Marea Britanie să aibă mână liberă la asemenea manevre, nimeni nu știe. Cert este că potrivit spuselor domnului Ardeleanu, mai mulți colegi de-ai lui au pățit exact același lucru. Au fost momiți cu „afacerea profitabilă” de agenți vamali englezi cu care au dat nas în nas o dată ce-au terminat de făcut vama la francezi.

Așadar, mare atenție la aceste momeli pentru că tentația este mare, sumele de bani vehiculate sunt uriașe și cu toții avem nevoie de câștiguri cât mai mari într-un timp cât mai scurt de timp, însă nu transportând imigranți și mai ales, nu căzând în plasa unor oameni despre care până acum, nimeni nu știe cât de legal acționează de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.