Acasă Colțul camionagiilor … se vinde din lipsă de șoferi

… se vinde din lipsă de șoferi

155
0

Tot mai multe anunțuri apar pe grupurile de Facebook, cu camioane de vânzare. Nimic ciudat până aici, așa este în business, unii vin, încearcă apoi pleacă, în timp ce alții fac carieră. Mi se pare interesant motivul pe care-l bagă unii la înaintare în astfel de anunțuri, și anume lipsa de șoferi. Camionul se vinde din lipsă de șoferi.

Eu unul nu am auzit până acum o firmă de transport să plătească bine și să aibă probleme cu forța de muncă. Nu există așa ceva. Cei care se plâng de faptul că nu găsesc șoferi profesioniști sunt cei care nu doresc să plătească, sau cei care intră în acest business fără să știe în ce se bagă apoi contată că nu au cum să plătească un șofer nici măcar pe țară.

Cam acesta este trendul peste tot în Europa, toată lumea vrea să facă bani din transport dar nimeni nu vrea să plătească șoferii, din contră, când vine vorba de șoferi acolo este gândită o strategie de a face cumva economie, sperând că or să vină la angajare niște oameni care vor fi dispuși să lucreze pe oricât doar ca să se angajeze.

Adevărul este că afacerile cu transporturi nu sunt pentru oricine. Dacă ai fost un șofer bun asta nu înseamnă că automat o să fii și un bun manager pentru o companie de transport. Șoferi sunt, și încă destui, firme de transport care să-i respecte în România nu prea sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.