Acasă Colțul camionagiilor Este normal ca șoferul să încarce și să descarce marfa din camion?

Este normal ca șoferul să încarce și să descarce marfa din camion?

7776
0

Cine încarcă și cine descarcă marfa din camion? Una dintre dilemele șoferilor profesioniști din ziua de azi. Sau mai bine zis, este normal ca șoferul să încarce și să descarce marfa din camion, cu liză electrică sau manuală? Ei bine, aici sunt câteva aspecte de discutat pentru că de cele mai multe ori situația contractuală este una ambiguă.

Lucrurile pe care șoferul trebuie să le facă la serviciu sunt trecute în documentul numit Fișa Postului. Dacă acolo firma trece că șoferul trebuie să tragă de 66 de paleți de aproape o tonă fiecare în cadrul fiecărei curse, iar șoferul profesionist semnează acea fișă a postului, atunci el trebuie să încarce și să descarce marfa din remorcă de fiecare dată.

Dacă în fișa postului nu este trecută această operațiune, atunci acesta nu este obligat să o facă. Aceste lucruri ar trebui discutate la angajare, în cadrul interviului pentru că un șofer care refuză să facă anumite lucruri pentru o companie obișnuită să exploateze forța de muncă, nu va face mulți purici în firma respectivă.

Dacă în fișa postului este stipulată această operațiune de încărcare – descărcare, atunci trebuie pusă problema banilor pentru că mai mult ca sigur, compania încasează ceva pentru această operațiune, numai că firmele românești s-au obișnuit să se pună cu fundul pe tot ce pot, chiar dacă sunt banii șoferilor, nu ai lor.

Există firme care specifică foarte clar că fiecare operațiune de încărcare – descărcare se plătește cu 20 de euro pentru șofer, 30 de euro, 35 de euro și așa mai departe, însă sunt firme străine. Firmele românești care aleg să dea mai departe banii primiți de la clienți pentru această operațiune se numără pe degete, întrucât firmele românești nu-și respectă șoferii și nici nu o să-i respecte vreodată din moment ce singurul scop al patronilor este pricopseala peste noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.