Acasă Colțul camionagiilor Când merită să faci comunitate și când nu merită? Aviz începătorilor!

Când merită să faci comunitate și când nu merită? Aviz începătorilor!

89
0
comunitate

Lucrul pe comunitate nu este pentru oricine, atât atunci când vine vorba despre sectorul 3.5 tone cât mai ales pentru sectorul 40 tone. Lucrul pe comunitate este mai mult un stil de viață și din păcate în Europa la ora actuală nu prea sunt condiții pentru ca cineva să stea plecat cu lunile și să doarmă liniștit prin parcări. Europa nu mai este acel „loc sigur” pe care-l știam cu toții cândva, din cauza imigranților dar și din cauza celor care au văzut că pot fura liniștiți de la marfă la motorină prin parcări fără ca cineva să le facă vreodată ceva. Poliția nu prea ajută străinii în orice țară din UE.

Când merită să faci comunitate și când nu merită?

Nu merită să faci comunitate în primul rând atunci când ai acasă o familie care te așteaptă să te întorci întreg. Se pot întâmpla multe atunci când ești mereu în mișcare, de la furturi la tot felul de altercații prin parcări, cauzate de hoți și așa mai departe. 3000 de euro cât se câștigă în medie pentru această muncă pe comunitate nu sunt bani care să merite să te expui la asemenea riscuri. Nu este o muncă suficient de remunerată ca să merite asemenea riscuri dacă ai familie.

Nu merită să faci comunitate nici atunci când ai șansa să emigrezi cu familie cu tot, definitiv, într-o țară de oameni normali în care angajații sunt nu doar respectați de angajatori dar mai ales plătiți. Poate că nu se câștigă fenomenal într-o fabrică în anul 2024 în țări precum Spania, Franța, Olanda, însă cu siguranță se câștigă mult mai bine decât în România unde majoritatea angajatorilor nu cunosc altceva decât salariul minim pe economie, de 400 de euro / lună.

Singura situație în care merită să faci comunitate este atunci când ești singur, nu ai de niciunele și nicio șansă de realizare în România, când ești îngropat în datorii și cu conturile blocate ori de bănci ori de ANAF. Da, comunitatea poate să fie o ocazie pentru mulți de a se pune sau de a se repune pe picioare și atât timp cât nu există alternativă, merită. Desigur, nu pe termen lung, maxim un an cât să se adune niște bani. După, emigrarea definitivă din România rămâne singura soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.