Acasă Colțul camionagiilor 6 dezavantaje ale meseriei de șofer profesionist pe România

6 dezavantaje ale meseriei de șofer profesionist pe România

840
1

Meseria de șofer profesionist pe România este mult mai dificilă decât meseria de șofer profesionist pe comunitate sau tur-retur. Acesta este motivul principal pentru care majoritatea șoferilor începători aleg să lucreze direct pe comunitate, în trafic internațional, în loc „să-și facă mâna” cum se spune pe România. Haideți să trecem în revistă cele mai mari dezavantaje ale meseriei de șofer profesionist practicată pe meleagurile mioritice.

6 dezavantaje ale meseriei de șofer profesionist pe România

  1. Lipsa autostrăzilor – din păcate România nu a mers cot la cot cu dezvoltarea rețelei de drumuri cum au mers alte țări care au aderat la Uniunea Europeană în aceeași perioadă, precum Polonia. Drumurile din România în special cele naționale sunt destul de înguste, greoaie și foarte aglomerate.
  2. Lipsa GPS-ului – nu știe nimeni câți ani trebuie să mai treacă astfel încât GPS-urile să funcționeze și în România. Cel mai probabil producătorii de GPS-uri nu au un interes atât de mare pentru a dezvolta harta României, pentru a se asigura că există semnal GPS peste tot și așa mai departe. Probabil încă mai suntem considerați o țară de lumea a 3-a.
  3. Traficul – traficul în România este un haos total, bazat pe tupeu și pe nesimțire. Trebuie să ai nervi de oțel ca să suporți zi de zi nesimțirea și tupeul unora. Traficul internațional este mult mai liniștit, bazat pe amenzi pentru care cetățenii trebuie să facă credit la bancă pentru a le putea achita. Probabil așa ar trebui făcut și în România.
  4. Lipsa parcărilor securizate – se fură motorină la greu în România, din cauza faptului că nu există parcări securizate. Se fură și în parcările din străinătate ce-i drept, dar jafurile care se petrec pe meleagurile mioritice ar putea fi oricând scenariu de film la Hollywood. În România nu știi niciodată ce surpriză neplăcută ți-a lăsat noaptea.
  5. Lipsa condițiilor umane – nu există dușuri, nu există toalete, nici măcar cu plată ca-n străinătate. De cele mai multe ori șoferii sunt nevoiți să-și facă nevoile prin tot felul de tufe, chiar și atunci când ajung la clienții unde trebuie să lase marfa. Condițiile de munca pe România pentru șoferii profesioniști se aseamănă de multe ori cu cele din India.
  6. Locații de groază – în România clienții nu prea își bat capul cu asfaltul, ori cu toaletarea copacilor atunci când cheamă camioane de 40 de tone la încărcat sau descărcat. E o problemă foarte mare în România cu locațiile și din păcate lucrurile nu par să se schimbe pe viitor pentru că noi încă avem mentalitate lacomă de oameni care vor să câștige fără investiții.

1 COMENTARIU

  1. Meseria de sofer profesionist pe Romania este cu adevarat dificila, din cauza dezavantajelor enumerate mai sus. Este trist sa vezi ca in tara noastra nu se investeste suficient in infrastructura si conditii umane. Speram ca in viitor lucrurile se vor schimba in bine si ca salile de jocuri pe drumuri vor fi inlocuite de autostrazi moderne si locatii civilizate. Pana atunci, ii admiram pe soferii profesionisti care se descurca in aceste conditii si le multumim pentru munca lor fara de care economia noastra ar sta pe loc. Sa nu uitam ca ei sunt adevarati eroi si merita respectul si aprecierea noastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.