Acasă Colțul camionagiilor Salariul este între 5000 și 8500 de lei – Cum anunță angajatorii...

Salariul este între 5000 și 8500 de lei – Cum anunță angajatorii ilegalitățile în anunțurile de angajare

96
0

Apar din ce în ce mai multe anunțuri de angajare pentru șoferi profesioniști pe internet, se pare că OLX și grupurile de Facebook reprezintă principala sursă de recrutare pentru companii în acest moment. Din păcate, foarte puține sunt anunțurile care în primul rând sunt scrise într-un mod profesional, nu mai discutăm despre corectitudine din punct de vedere gramatical sau ortografic. Interesant este că unele dintre aceste anunțuri te pot face să realizezi cu ce fel de companie ai de-a face de fapt, pentru că multe anunțuri povestesc ilegalități fără ca cei care le postează realizeze.

Spre exemplu, sunt multe anunțuri în care atunci când se ajunge la salarizare, patronii trec să zicem între 5000 și 8500 de lei net. Acum, să nu fie cu supărare, dar cred că mai tot omul serios intră la bănuială când citește așa ceva. Este diferența foarte mare între valoarea minimă și valoarea maximă. Bineînțeles că în aceste anunțuri nu se specifică ce anume trebuie să facă angajatul pentru 5000 de lei net, sau ce trebuie să facă angajatul pentru 8500 de lei net. Sunt informații cruciale din moment ce discutăm despre aproape dublarea salariului de bază.

Anunțuri de angajare normale sunt cele care anunță un salariu de încadrare cuprins între 5000 și 6000 de lei, sau între 2800 și 3100 de euro în cazul celor care lucrează pe comunitate. Aceste valori ar putea implica poate câte o sâmbătă da alta nu, poate niște sporuri de performanță sau consum, poate niște zile lucrate de sărbători. Însă în niciun caz un salariu corect muncit corect nu poate fi de forma 5000 – 8500 RON. Singura concluzie la care putem ajunge se leagă evident de fel de fel de ilegalități făcute de angajat, de la mersul cu alt card sau fără card și terminând cu magneți sau telecomandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.