Acasă Colțul camionagiilor Tot mai multe firme de transport românești fură banii șoferilor care își...

Tot mai multe firme de transport românești fură banii șoferilor care își anunță plecarea din companie

76
0

Am observat faptul că a început să se umple Facebook de postări ale unor șoferi care au fost furați de bani atunci când și-au anunțat plecarea dintr-o anume companie. Efectiv firmele de transport respective nu au mai vrut să plătească persoanele respective pentru ultima lună de muncă, oamenii nu și-au mai primit diurna în valoare de peste 2000 de euro. Întrebarea de bază este de ce firmele de transport recurg la asemenea mizerii, invocând ulterior fel de fel de minciuni care să le acopere furtul banilor, precum lipsă motorină, întârzieri pe la încărcări și descărcări, etc?

În mod normal, atunci când cineva are pretenții la tine, trebuie să te dea în judecată, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o firmă la care ai lucrat. Din punct de vedere legal, de salariul unui angajat nu se poate atinge decât instanța de judecată. De diurna unui angajat nu se poate atinge nici măcar instanța de judecată întrucât sunt considerați banii angajatului pentru mâncare. Și atunci, de ce există foarte multe firme care fură efectiv banii oamenilor atunci când aceștia nu mai doresc să continue colaborarea? Să fie oare un fel de răzbunare? Sau o metodă de îmbogățire nelegală?

În primul rând, firmele fură banii șoferilor pentru că cei care le conduc sunt conștienți de posibilitățile pe care le are un angajat în România să-și mai recupereze paguba. Aceste posibilități sunt foarte mici pentru că recuperarea banilor presupune în primul rând contact cu instituțiile publice corupte până la Dumnezeu, precum ITM. Dacă cei de la ITM nu rezolvă nimic și de obicei nu rezolvă, singura șansă a angajatului de a-și recupera banii furați de firmă este să se adreseze instanței de judecată. În tribunalele din România odată intrat, nu știe nimeni când mai ieși din păcate.

Datul în judecată durează o veșnicie în România, necesită bani și nu îți garantează nimeni că vei recupera banii nici măcar așa. După 4-5 ani de procese chiar dacă tu câștigi banii, va trebui să începi procedura de executare silită prin intermediul unui executor judecătoresc, pe care va trebui iar să-l plătești, după care va trebui iarăși să aștepți și așa mai departe. Între timp, sunt șanse destul de mari ca firma respectivă să dispară cu totul de pe planetă pentru că știm cu toții că în România, legea este foarte favorabilă hoților. Și te-ai ales și furat, și cu bani dați pe la avocați și executori degeaba…

De-asta firmele de transport fură banii pe ultima lună ai șoferilor care aleg să plece din companie, pentru că în România mori cu dreptatea în mână cum se zice… Degeaba ai dreptate dacă instituțiile statului în loc să te ajute, mai rău te încurcă, iar un proces pe conflicte de muncă poate să dureze 5 ani ca popa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.