Acasă Colțul camionagiilor Cât de greu este să te angajezi ca șofer începător în România?

Cât de greu este să te angajezi ca șofer începător în România?

126
0

Am urmărit puțin anunțurile de angajare pentru șoferi profesioniști de pe OLX și nu mică mi-a fost mirarea când am observat că din 10 anunțuri, 10 patroni cereau experiență celor care ar veni la angajare. Ce nu am văzut însă este un salariu corect care să corespundă acestei cerințe obligatorii. Mai mult de 5000, 6000 de lei net nu prea dă nimeni, și tare mi-e că pe contractul de muncă avem de-a face cu salariul minim pe economie, diferența până la 5000, ne descurcăm.

A devenit aproape misiune imposibilă să te angajezi în ziua de azi ca șofer profesionist la o firmă românească mai micuță, care să aibă curse locale sau pe țară. Există firme străine care angajează începători pentru comunitate însă, cu scopul de a jumuli șoferii de bani, nu că ar avea nevoie în mod expres. Astfel, marile companii care angajează șoferi pentru comunitate îi discriminează la angajare, multe dintre ele nu oferă nici măcar 2000 de euro venit salarial.

Bine, acum vine altă întrebare oarecum destul de importantă, dacă tu ca începător ai vrea să lucrezi pe România din moment ce este mult mai simplu de învățat în străinătate, din moment ce în România după o lună după ce ai căpătat cât de cât experiență, patronașii disperați după bani încep să facă presiuni asupra ta să folosești magnetul. Desigur, să lucrezi ca începător într-o țară a cărei limbi o cunoști, pe ale cărei drumuri ai mai fost și le cunoști cât de cât poate fi și avantaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.