Acasă Colțul camionagiilor Cine plătește fișa medicală pentru angajare? Firma sau angajatul?

Cine plătește fișa medicală pentru angajare? Firma sau angajatul?

136
0
Fisa medicala angajare

Discuții grele pe grupurile de șoferi de pe Facebook, se dezbate cine plătește fișa medicală pentru angajare: șoferul sau firma de transport care angajează? Aici ar fi câteva lucruri de discutat pentru că dincolo de angajați, dincolo de bani, avem de-a face cu respectul omului față de om. Respect care în ziua de azi, cel puțin atunci când vine vorba despre patronul român, nu prea mai există. Patronii români au devenit aroganți, plini de ei, cu senzația că dacă ei angajează pe cineva, practic salvează de la foamete, ori chiar de la moarte iar persoana respectivă trebuie să facă absolut tot ce i se cere, chiar dacă avem de-a face cu ilegalități precum folosirea magnetului ori a telecomenzii.

Atât timp cât patronii vor continua să aibă mentalitatea acesta de regi îmbuibați, șoferii români vor continua să plece din România. Cât despre fișa medicală, de ce ar avea astfel de patroni intenția să o plătească ei? Doar scopul lor este să facă bani, nu să cheltuie. Legea spune foarte clar faptul că aceste fișe medicale trebuie plătite de angajator, tocmai de aceea pe fișa respectivă se trece numele firmei care angajează, șoferul ulterior dacă nu o folosește la acea firmă nu o mai poate folosi nicăieri alt undeva, nu discutăm despre un document universal care mai poate fi ulterior folosit.

Fișa medicală pentru angajare, ecusoanele, legitimațiile de serviciu, echipamentul de lucru trebuie furnizate de către angajator. Sincer companiile care nu plătesc fișele medicale nu ar merita să le mai vină nimeni la angajare pentru că din start sunt firme care nu respectă legea, care nu tratează angajații de la egal la egal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.