Acasă Colțul camionagiilor Cum se depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.)

Cum se depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.)

91
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă ar trebui să fie instituția publică de control a statului care veghează asupra companiilor private, să nu care cumva să exploateze angajații, ori să le tragă țepe cu banii. Evident, ca orice instituție publică din România, este nu doar inutilă, dar și coruptă până în măduva oaselor.

Dacă ITM ar funcționa în România, angajații de la privat s-ar bucura de sporuri, de plata orelor suplimentare, beneficii TABU în zona privată, beneficii de care astăzi doar bugetarii care au acces la un sac cu bani fără fund se bucură.

Dacă ITM ar funcționa în România nu ar mai exista firme de transport care să dea țepe cu banii șoferilor, nici celor de pe comunitate, nici celor care pleacă din companie pentru că s-a format o oarecare regulă în România, șoferii care pleacă de la o companie de transport nu-și mai văd banii pe ultima lună.

Asta pentru că ITM nu face nimic, iar sindicate pentru șoferi din păcate nu mai există în România.

Cum se depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.)

Dacă ai fost păcălit cu banii de o companie, dacă încă mai ai încredere în instituțiile statului, dacă tu consideri că bugetarii plătiți regește din ITM se vor duce peste patron și-l vor lua de gât, cerându-i în mod expres să-ți plătească ce are de plătit, poți depune o sesizare online, folosind formularul de aici: https://www.inspectiamuncii.ro/petitii-si-sesizari

Nu uita să adaugi dovezile pe care le ai asupra faptului că ai lucrat la firma Cucu, în perioada pentru care vrei să reclami faptul că nu ți-ai primit banii. Totul în România și în lume de altfel funcționează pe bază de dovezi. Scrii acolo cu cuvintele tale ce s-a întâmplat, iar cei de la ITM vor merge peste patron să vadă ce s-a întâmplat. În funcție de cine este patronul, din ce partid politic face parte, s-ar putea să se rezolve problema sau nu. Oricum, dacă ITM merge acolo și constată nereguli, nu-l poate obliga pe patron să-ți dea banii dacă acesta nu dorește, ITM poate aplica doar amenzi.

Dacă tu vrei să-ți recuperezi banii munciți va trebui să treci prin vreo 7 ani de procese prin tribunale, iar hârtiile primite de la ITM te vor ajuta să-ți faci dreptate, dovedind faptul că tu ai muncit în locul respectiv în perioada indicată de tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.