Acasă Colțul camionagiilor Dacă nu ești în stare să dai salarii decente, nu te mai...

Dacă nu ești în stare să dai salarii decente, nu te mai face PATRON!

85
0

Aud tot mai des în jurul meu mini-patroni care se plâng de faptul că nu pot să dea salarii mai mari șoferilor, din cauza prețului mic pe kilometru din România. Mini-patroni sunt oamenii care au maxim 2-3 camioane și care au cam făcut un obicei și din jumulitul șoferilor de bani atunci când se ivește ocazia. În primul rând, eu nu am înțeles boala asta cu a fi patron, de ce trebuie neapărat ca cineva să fie patron? Adică pot să înțeleg goana după pricopseală dar să devii patron nu ar însemna să devii un junghi pentru alții, să ai angajați pe care-i plătești slab doar ca să faci tu profit.

Cred că prea mult se facilitează accesul la înființarea unei companii de transport în România. Nu ai nevoie de bani, nu ai nevoie de studii superioare, nu ai nevoie nici măcar de camioane ca să poți înființa în România o firmă de transport. Toți disperații după bani care au auzit că se câștigă din transport, și-au deschis și ei firme de transport și când s-au văzut aruncați într-o horă pe care habar nu au s-o joace, au început să chițăie. Că prețul pe kilometru este mic, că șoferii vor bani mulți și muncă puțină și chestii de genul. Oameni buni, dacă nu sunteți în stare să dați salarii decente, nu vă mai faceți patroni. Nu e nicio afacere să chinui pe cineva doar ca să faci tu bani, și nici bani nu vei face măcar…

Nu este obligatoriu să fim toți patroni. Dacă am fi toți patroni cine s-ar mai duce la muncă? Nu este scris la Biblie ca oamenii să devină patroni cu orice chip și să încerce să se pricopsească pe spatele altora. Patroni trebuie să devină în primul rând oamenii care au o idee de viitor, nu unii care nu fac altceva decât să aglomereze o piață deja saturată. Patroni trebuie să devină cei care au studii de management, cei care știu să dezvolte un business și în alt mod, nu ciupind niște venituri salariale ale angajaților, venituri care oricum sunt mici comparativ cu lumea civilizată.

Nu știu ce boală e asta cu patroneala, însă e clar că trebuie să dispară din societate, întrucât este un obicei nociv și nu face altceva decât să strice toate ploile. Poate vom avea și noi parte de un proiect de lege precum al ungurilor, care din ianuarie anul acesta nu mai pot face firme de transport marfă peste noapte. Domeniul a devenit unul reglementat precum cel al taximetriei, și este foarte bine. Da, fiecare are dreptul să încerce un business dar să fie un business corect, care tratează angajații cu respect și care le oferă salarii decente, nu în bătaie de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.