Acasă Știri Auto Cum se circulă corect pe E85 – „Drumul Morții”?

Cum se circulă corect pe E85 – „Drumul Morții”?

172
0

E85 este de departe unul dintre cele mai ciudate drumuri din România, și drept urmare, locul în care există și foarte multe accidente. Pe E85 se zvonește că ar exista două benzi pe sens, însă ce să vezi, una din ele respectiv cea de pe partea dreaptă este mai mică, motiv pentru care mașinile care circulă pe banda 2 nu au loc suficient să le depășească și astfel sunt nevoite să ciupească axul drumului în timpul manevrei.

În momentul în care din sens opus se apropie altă mașină pe banda 2 care vrea să efectueze aceeași manevră, pot avea loc acele accidente în care sunt implicate minim 4 autovehicule. De ce se întâmplă aceste accidente? Pentru că evident, acolo nu sunt două benzi pe sens, banda din dreapta este un acostament consolidat și atât. Autovehiculele nu au ce căuta să circule pe acolo.

Corect pe E85 se circulă folosind o singură bandă, cea de lângă axul drumului, care este suficient de lată atât pentru autoturisme cât și pentru camioane. De ce s-a făcut acolo acel acostament consolidat atât de lat, nimeni nu știe, cum nimeni nu știe nici de ce nu s-a optat pentru o semnalizare mai clară prin benzile de pe carosabil.

E85 rămâne un drum care pentru mulți șoferi a devenit o enigmă, iar faptul că se circulă haotic în funcție de obiceiul zonei, nu este un lucru bun. Pentru a înceta să mai existe accidente șoferii trebuie să înceteze să mai circule pe acostamentul consolidat și să folosească doar banda de lângă axul drumului, depășirile efectuându-se doar conform legii, nu „la înghesuială”.

Tavi Perțea oferă mai multe explicații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.