Acasă Colțul camionagiilor Ce hârtii ridicole mai sunt șoferii puși să semneze la angajare în...

Ce hârtii ridicole mai sunt șoferii puși să semneze la angajare în România?

91
0

Angajarea la firmele din România poate să fie atât o aventură cât și o experiență ridicolă pentru șoferii profesioniști. În ultima vreme au apărut în mediul online tot mai multe documente ciudate pe care șoferii profesioniști au trebuit să le semneze la angajare.

Unele firme de transport și-au făcut un oarecare obicei de a-și lua toate măsurile de siguranță prin care să aibă drum liber în jumulirea șoferilor profesioniști, să poată să le oprească din bani pentru absolut orice. Ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că aceste firme de transport au încă foarte mulți angajați, deci posibil oameni care au semnat la angajare tot felul de bazaconii care sunt 100% în defavoarea lor.

Ce hârtii ridicole mai sunt șoferii puși să semneze la angajare în România?

Casa pusă gaj pentru angajare

Un obicei venit din vremurile în care patronii fâlfâiau cheile de la camion pe fereastră și se adunau zeci de șoferi la poartă. Le-a dat prin cap patronașilor din România să găsească o modalitate prin care să nu aibă absolut nimic de pierdut în cazul în care un angajat produce un accident de circulație. Mulți, foarte mulți șoferi începători au semnat asemenea aberații de documente și încă semnează, doar ca să aibă un loc de muncă. Asta mai lipsea oameni buni, să ne punem casa gaj pentru a avea ocazia să umplem pe cineva de bani. Absolut ridicol ce se petrece în România.

Amenzi pentru absolut orice

Bântuie prin mediul online din România foarte multe documente împinse la semnat la angajare pentru șoferii profesioniști, documente prin care șoferii acceptă să plătească amenzi în cazul în care întârzie la încărcare / descărcare, dacă cumva sunt implicați în accidente de circulație, dacă uită de sigilii, dacă refuză să mai conducă sau refuză vreo încărcare, dacă nu trimit pozele la timp la dispecerat, dacă este camionul murdar, și așa mai departe. Evident, aceste practici sunt 100% ilegale și sunt întâlnite doar pe meleagurile românești dintr-un motiv destul de simplu de înțeles: pentru că se poate! Atât timp cât oamenii semnează aceste aberații, cine mai poate să facă ceva?

Lipsa sindicatelor pentru șoferii profesioniști

Dacă șoferii profesioniști ar avea un sindicat care să le apere drepturile, firmele de transport nu ar mai avea asemenea tupeu. Aceste hârtii nu s-ar mai da la semnat la angajare pentru că șoferii ar fi sfătuiți dinainte de sindicatele din care ar face parte, că sunt hârtii ilegale și să nu le semneze. Din păcate, sindicatele pentru șoferii profesioniști lipsesc cu desăvârșire în România, din cauza faptului că în țară există o mentalitate care împiedică oamenii să se unească, împiedică oamenii să cotizeze lună de lună pentru o cauză fără să aibă ceva de câștigat în secunda doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.