Acasă Colțul camionagiilor Ce fel de vehicule poți conduce doar cu categoria C?

Ce fel de vehicule poți conduce doar cu categoria C?

140
0

Ai doar categoria C pentru permisul de conducere? Nici o problemă. Sunt destule meserii la care poți avea acces fără să deții categoria CE, culmea, multe dintre ele plătite chiar mai bine decât meseria clasică de șofer profesionist. Evident, discutăm despre meserii pentru care simplul permis de conducere nu este suficient pentru a putea profesa. Putem aduce în discuție chiar o evoluție a șoferului profesionist, pentru care șoferia trece în planul secund.

Ce fel de vehicule poți conduce doar cu categoria C?

Macarale – meseria de macaragiu este de departe una dintre cele mai bănoase meserii la care poate avea acces un șofer profesionist. Este suficient de cele mai multe ori permisul de conducere categoria C, în cazul în care macaraua cu pricina nu are nevoie și de o remorcă cu accesorii pentru a putea funcționa. Este necesar de asemenea un permis special de macaragiu, o nouă calificare profesională pentru a putea profesa. Despre salarizare, un macaragiu în România care lucrează pe o macara mobilă câștigă lejer 3000 de euro, în străinătate sumele sunt mult mai mari.

Ambulanțe – ambulanțele pentru a fi conduse, necesită permis de conducere categoria C, întrucât sunt pline cu echipamente iar MMTA pentru aceste dubițe depășește 3.5 tone. Este necesar de asemenea un atestat de Ambulanțier și probabil pile prin spitale pentru a putea fi angajat. Șpăgile din câte se vorbește prin mediul online, pentru un asemenea job ar pleca de la 5000 de euro și ar putea ajunge la 10.000 de euro pentru orașele mai mari în care probabil și salariile sunt pe măsură. Este o meserie specială, din păcate trebuie să ai ceva sânge în instalație pentru a putea lucra așa ceva.

Gunoieră – dacă ești în căutarea unui job local șofer pe mașina de gunoi poate să fie exact ce-ți trebuie. Salariile sunt destul de bune dacă ai șansa să ajungi la un patron care dincolo de meserie, dă dovada că respectă oamenii. Este genul de job prin care ajungi seară de seară acasă însă e posibil să fii afectat din punct de vedere al demnității. Pentru mulți oameni a lucra cu gunoiul altora poate să fie ceva înjositor. Dacă nu te deranjează acest lucru mai mult ca sigur vei putea face carieră în acest domeniu atât în România dar și în străinătate, unde salariile sunt oricum mai mari.

Vidanjă – de multe ori mirosul muncii este unul înțepător, poate chiar să te facă să vomiți. Vidanja se conduce cu categoria C, nu este necesar permisul de conducere CE. Vidanja se folosește pentru a desfunda canale, ori pentru a trage dejecțiile din toaletele rămase încă în fundul curții în România. Șofer pe vidanjă se plătește destul de bine, chiar și în România la o firmă serioasă poți beneficia de spor de rușine, ca și cei care lucrează pe gunoieră. Vidanja necesită puțină pregătire pentru a putea fi operată dar nu te speria, nu se trimit rachete în cosmos sau ceva de genul…

8 x 4 – bascule, betoniere, sunt camioane pentru care ai nevoie doar de permisul de conducere categoria C, alături de atestatul profesional de transport marfă bineînțeles. Desigur, munca pe șantier nu este pentru oricine, o să ai parte de mult nămol și mult praf, însă te vei putea bucura de acel tip de job care-ți va permite să ajungi seară de seară acasă la familie. Nici salarizarea nu este una foarte bună, decât dacă ești rudă cu Ciolacu și ajungi la o firmă care plătește 100 de milioane pe basculă. Sau pe la Umbrărescu să lucrezi, în regim 25 de ore din 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.