Acasă Știri Auto Filtrarea traficului – o manevră ilegală pentru motocicliști în România

Filtrarea traficului – o manevră ilegală pentru motocicliști în România

114
0

Am observat cu toții faptul că motocicliștii în România nu prea respectă regulile de circulație. Nici limita de viteză în localitate, nici la semafor nu prea le place să aștepte în coloană. Mulți dintre ei au adoptat un set de reguli de circulație venite din străinătate, printre care și „filtrarea traficului”, sau mai exact, plimbatul printre mașinile oprite la semafor, ori depășirea coloanelor care circulă cu viteză redusă.

Evident, filtrarea traficului nu există în legislația românească și este o manevră destul de periculoasă. Nu mai spunem despre depășirea coloanelor oprite la semafor, care este contravenție pentru care se poate la orice oră suspenda și permisul de conducere.

Ce este mai aiurea, este faptul că tineri de aproape 30 de ani nu realizează că în legislația din România nu există această manevră de filtrare a traficului și devin foarte agresivi în momentul în care șoferii nu vor să le facă loc cu mașinile pentru a înainta printre coloanele oprite.

De asemenea, s-a creat și un trend din a-ți pune o cameră video pe cască și a ieși ulterior în trafic la înjurat de șoferi care încalcă regulile de circulație. Multe dintre „interacțiunile” care fac deliciul publicului din trafic, în timpul acestor manevre ilegale de „filtrare a traficului” se petrec. Adică te-ai aștepta la mai multă rațiune de la niște tineri care se apropie sau au chiar peste 30 de ani, pentru că după cum bine știm permisul de conducere pentru categoria A se obține începând cu vârsta minimă de 24 de ani.

 

@tavi.pertea.vlog Ești motociclist!? Nu face această manevră!! Se ia permisul! #motociclist #moto #tavipertea ♬ sunet original – Tavi Perțea VLOG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.