Acasă Colțul camionagiilor Pontoon pentru începători în cei mai simplii pași

Pontoon pentru începători în cei mai simplii pași

81
0

Pontoon este o variantă a jocului popular de cărți blackjack, cu câteva diferențe cheie care adaugă un strat suplimentar de strategie și entuziasm. Este un joc foarte apreciat în cazinourile din Marea Britanie și Australia, dar se bucură de popularitate și în alte părți ale lumii. Acest ghid simplificat este destinat începătorilor care au parte de casino bonus fără depunere și va acoperi regulile de bază și câteva strategii esențiale pentru a te ajuta să începi să joci Pontoon, explicând totul în pași simpli și ușor de urmat, astfel încât să poți să te bucuri de joc fără a te simți copleșit de complexitatea sa.

Istoria jocului

Pontoon, cunoscut ca o variantă interesantă a blackjack-ului, are o istorie bogată care reflectă evoluția jocurilor de cărți din lumea întreagă. Istoria acestui joc se împletește cu cea a jocului de blackjack, dar are particularități unice care îl disting. Deși originile exacte ale jocului de Pontoon sunt neclare, se crede că este derivat din „Vingt-et-Un”, un joc francez care înseamnă „douăzeci și unu”. Acesta a fost popular în Franța în secolul al XVIII-lea și a ajuns în Marea Britanie datorită soldaților care se întorceau acasă după războaiele napoleoniene.

Pe măsură ce jocul a căpătat popularitate în Marea Britanie, a început să fie cunoscut sub numele de „Pontoon”, un termen care ar putea să-și tragă originea din pronunția englezească a cuvântului „Vingt-et-Un”. Jocul a fost adoptat rapid de comunitățile de jucători, atrăgând atenția prin elementele sale strategice și printr-un grad mai mare de incertitudine comparativ cu versiunile tradiționale ale blackjack-ului.

Pe măsură ce imperiul britanic s-a extins, Pontoon a călătorit în colonii, inclusiv în Australia și alte părți ale Asiei, unde a fost adaptat și îmbrățișat de culturi diferite. În Australia, jocul a păstrat multe dintre regulile originale britanice, dar și-a dezvoltat propriile variații, unele dintre ele păstrând numele de „Pontoon”, în timp ce altele au fost cunoscute sub denumiri locale specifice.

În epoca modernă, Pontoon și-a consolidat statutul ca un joc popular în cazinourile din întreaga lume. Este apreciat pentru flexibilitatea regulilor și pentru variațiile strategice pe care le permite, oferind jucătorilor șansa de a experimenta și de a implementa tactici complexe. În plus, jocul a beneficiat de creșterea jocurilor de noroc online, devenind accesibil unui public global mai larg și adaptându-se la platformele digitale.

Cu toate acestea, Pontoon rămâne în inima sa un joc care cere atât noroc, cât și abilități strategice, fiind astfel o alegere populară atât pentru jucătorii ocazionali, cât și pentru cei serioși. Indiferent de variația jucată, esența Pontoonului este competitivitatea și provocarea de a bate dealerul fără a depăși suma de douăzeci și unu, ceea ce îl face un joc etern captivant și plin de suspans. Aceasta adaptabilitate și profunzimea strategică sunt motivele pentru care Pontoon continuă să fie un favorit al multor jucători de cazino, menținându-și popularitatea într-un peisaj în continuă schimbare al jocurilor de noroc.

Reguli

Pontoon, ca variantă a blackjack-ului, are câteva reguli generale distincte care îl diferențiază de alte jocuri de cărți. Iată câteva dintre aceste reguli de bază:

 • Valoarea cărților: Numerele de pe cărți au valoarea lor nominală, așii pot fi fie 1, fie 11, iar figurile (valet, dama, popă) valorează 10.
 • Obiectivul jocului: Scopul principal în Pontoon este același ca în blackjack: să obții o mână care să totalizeze mai mult decât mâna dealerului, fără a depăși 21.
 • Pontoon: Termenul „Pontoon” se referă la cea mai bună mână posibilă în joc, similar cu un blackjack în jocul clasic. Aceasta este formată dintr-un as și o carte cu valoarea de 10, obținute cu primele două cărți.
 • Splitting: Jucătorii pot „splitui” (împărți) cărțile dacă au două cărți de aceeași valoare, formând două mâini separate pentru care se pot face pariuri suplimentare.
 • Doubling Down: Jucătorii au opțiunea de a „dubla” miza inițială în schimbul primirii unei singure cărți suplimentare.
 • Five Card Trick: O regulă distinctivă a Pontoon este că o mână de cinci cărți care nu depășește 21 este a doua cea mai bună mână după Pontoon și bate orice altă mână a dealerului, inclusiv o mână de 21 făcută cu mai puțin de cinci cărți.

Aceste reguli generale oferă o imagine de ansamblu asupra jocului Pontoon și subliniază unele dintre elementele care îl fac un joc de cazino atât de atractiv și dinamic.

Cum se joacă?

Pontoon se joacă cu unul sau mai multe pachete de 52 de cărți și poate include un număr variabil de jucători, fiecare dintre aceștia concurând exclusiv împotriva dealerului, nu între ei. Scopul jocului este să obții o mână mai bună decât dealerul fără a depăși 21 puncte.

Începutul jocului

Jocul începe cu plasarea pariurilor de către toți jucătorii. După ce toate pariurile sunt plasate pe masă, dealerul împarte două cărți fiecărui jucător, inclusiv lui. În Pontoon, cărțile jucătorilor sunt de obicei împărțite cu fața în jos, spre deosebire de blackjack, unde una dintre cărți este împărțită cu fața în sus. Dealerul verifică întotdeauna dacă are un Pontoon (as și o carte cu valoare 10) înainte de a continua jocul. Dacă dealerul are un Pontoon, acesta dezvăluie cărțile și colectează toate pariurile, încheind runda.

Desfășurarea jocului

Dacă dealerul nu are Pontoon, jocul continuă cu fiecare jucător care acționează pe rând, începând cu cel aflat la stânga dealerului. Jucătorii au mai multe opțiuni:

 • Hit (trage o carte): Jucătorul cere o altă carte pentru a încerca să se apropie cât mai mult de 21.
 • Stand (păstrează mâna): Jucătorul este mulțumit cu mâna sa și nu mai cere alte cărți.
 • Double Down (dublează): Dacă un jucător este încrezător în mâna sa, poate alege să dubleze pariul inițial și să primească o singură carte suplimentară.
 • Split (împarte): Dacă primele două cărți au aceeași valoare, jucătorul poate decide să le împartă în două mâini separate, dublând pariul și jucând fiecare mână independent.
 • Buy (cumpără o carte): În unele variațiuni de Pontoon, jucătorii pot „cumpăra” o carte suplimentară, adică să adauge un pariu suplimentar pentru a primi încă o carte. Acest lucru poate fi făcut doar o singură dată.

După ce toți jucătorii și-au finalizat acțiunile, dealerul joacă mâna sa conform unui set de reguli prestabilite: de obicei, dealerul trebuie să tragă cărți până ajunge la un minim de 17. În unele cazuri, dealerul trebuie să continue să tragă cărți chiar și cu un scor mai mare, dacă regulile jocului specifică acest lucru.

Finalizarea rundei

După ce dealerul își finalizează mâna, se face comparația cu mâinile jucătorilor:

Dacă mâna dealerului depășește 21, toți jucătorii care nu au depășit 21 câștigă. Dacă dealerul stă cu o mână de 21 sau mai puțin, se compară mâna fiecărui jucător cu mâna dealerului. Jucătorii cu o mână mai bună câștigă, iar cei cu o mână mai slabă pierd. Un Pontoon sau un Five Card Trick bate orice mână a dealerului, cu excepția unui Pontoon din partea acestuia.

Jocul de Pontoon recompensează nu numai norocul ci și strategia, oferind jucătorilor multiple opțiuni pentru gestionarea mâinilor și maximizarea șanselor de câștig.

Sfaturi utile

Jocul de Pontoon oferă o serie de oportunități strategice pe care jucătorii experimentați le pot folosi pentru a-și maximiza șansele de câștig. Iată câteva sfaturi utile, mai puțin generale, care te pot ajuta să devii mai eficient la masa de Pontoon:

Când să cumperi o carte (Buy)

Un aspect unic al Pontoon-ului este opțiunea de a cumpăra o carte. Această acțiune este similară cu un hit în blackjack, dar vine cu posibilitatea de a dubla miza. Este recomandat să cumperi o carte atunci când ai o mână cu un total între 14 și 16, mai ales dacă dealerul are o carte slabă arătată, cum ar fi 5 sau 6. Acest lucru îți poate îmbunătăți semnificativ mâna, crescând șansele de a ajunge mai aproape de 21 fără a depăși acest număr.

Strategia de dublare (Double Down)

Dublarea este o mișcare strategică în Pontoon care poate mări semnificativ câștigurile tale. Este ideal să dublezi când ai un total de 10 sau 11, în special dacă dealerul are o carte arătată mai mică decât a ta. În aceste condiții, șansele de a trage o carte cu valoarea de 10 sunt destul de mari, ceea ce te-ar aduce într-o poziție foarte puternică.

Utilizarea eficientă a Split-ului

Împărțirea cărților poate transforma o mână mediocră în două mâini puternice, mai ales dacă începi cu două cărți de aceeași valoare. Întotdeauna este sfătuit să împarți ași și 8-uri. Așii îți oferă două șanse de a trage un Pontoon, în timp ce 8-urile scad riscul de a depăși 21 la tragerile ulterioare. Evită să împarți 10-uri sau figuri, deoarece 20 este o mână foarte puternică care nu ar trebui risipită.

Atitudinea față de Five Card Trick

Una dintre cele mai valoroase mâini în Pontoon este Five Card Trick (cinci cărți care nu depășesc 21). Aceasta învinge orice mână a dealerului, cu excepția unui Pontoon. Dacă te apropii de a avea cinci cărți și totalul tău este sub 21, este adesea o strategie bună să continui să tragi cărți cu prudență, chiar dacă aceasta implică riscuri moderate. Aceasta este o oportunitate de a câștiga runda chiar dacă dealerul are o mână puternică.

Observarea cărților dealerului

În Pontoon, cărțile dealerului sunt de obicei cu fața în jos, ceea ce face dificilă anticiparea mâinii acestuia. Totuși, atunci când joci într-un cazinou fizic, orice indiciu mic legat de modul în care dealerul verifică cărțile sale pentru un Pontoon poate oferi informații valoroase. Dacă observi că dealerul verifică îndelung cărțile, poate fi un semn că nu are un Pontoon, ceea ce îți poate influența deciziile legate de hit sau stand.

Concluzie

Pontoon, cu originile sale intrigante și complexitatea strategică, oferă o experiență de joc deosebită care combină norocul și abilitatea în moduri unice față de alte jocuri de cărți. Ca variantă a blackjack-ului, Pontoon se distinge prin reguli adaptabile și opțiuni tactice suplimentare care îmbogățesc jocul și îi oferă o dimensiune strategică mai profundă. Apreciat atât în cazinourile fizice, cât și în cele online, Pontoon atrage o varietate largă de jucători datorită abordării sale flexibile și potențialului de câștiguri substanțiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.