SHARE

În urmă cu câteva zile, Legea RCA a fost modificată. Vom scoate în evidență în cele ce urmează ce anume s-a schimbat față de ce știam până acum și vom aduce în discuție bineînțeles și noile tarife, că până la urmă tarifele ne interesează pe majoritatea. S-au scumpit polițele RCA sau nu?

Cele mai importante modificări aduse RCA 2017

  • Polița de asigurare se poate încheia și pe perioadă mai mică de 6 luni. Cei care doresc să-și cumpere RCA pe o lună de zile, o pot face nestingheriți odată cu noua lege.
  • Polița de asigurare se poate cumpăra în rate. Acum, nimeni nu știe dacă e vreo diferență de tarifare între rate și a cumpăra RCA pe fiecare lună în parte. Rămâne de văzut.
  • Polița de asigurare poate fi suspendată. O modificare foarte bună pentru cei care au un autoturism pe care-l folosesc doar câteva luni pe an și-l țin în garaje private.
  • Mașina poate fi reparată în orice service autorizat. Dacă înainte companiile de asigurări aveau obiceiul să lucreze doar cu anumite service-uri, acum îți poți repara mașina lovită oriunde atât timp cât service-ul cu pricina este unul legal, autorizat.
  • Mecanicii pot intra în pușcărie. Mai exact, cei care aleg să folosească piese contrafăcute riscă ani buni de închisoare.

Care sunt noile tarife RCA 2017

Față de 2017, tarifele RCA 2017 nu diferă foarte mult. De fapt, sunt o idee chiar mai mici în anumite cazuri. Vom da exemple mai jos pentru diferite capacități cilindrice astfel încât să vă faceți o idee asupra acestor  noi tarife. Vârsta este din nou o componentă cheie pentru calcularea tarifului. Există 5 grupe de vârstă după cum urmează: sub 30 de ani (cele mai mari tarife), între 31-40 de ani, între 41-50 de ani, între 51-60 de ani și peste 60 de ani (cele mai mici tarife).

Sub 30 de ani – motor 1000 cmc – maxim 1400 cmc – 800 RON/an

Peste 60 de ani – motor 1000 cmc – maxim 1400 cmc – 450 RON/an

Sub 30 de ani – motor 1400 cmc – maxim 1600 cmc – 1000 RON/an

Peste 60 de ani – motor 1400 cmc – maxim 1600 cmc – 630 RON/an

Sub 30 de ani – motor 1600 cmc – maxim 2000 cmc – 1300 RON/an

Peste 60 de ani – motor 1600 cmc – maxim 2000 cmc – 800 RON/an

Aveți mai jos un tabel mai amănunțit și mai complex cu ajutorul căruia vă puteți calcula exact cam cât veți plăti asigurare pentru mașina dumneavoastră în anul 2017.

Articole Asemănătoare

Atenție șoferi, se modifică legea ITP Un proiect de lege pentru modificarea Ordonanței 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecţia mediului şi în categoria de fo...
Au scăzut înmatriculările de rable, au crescut achizițiile de autoturi... Conform statisticelor DRPCIV, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înmatriculările de autovehicule noi au crescut cu 42,33%, în timp ce raportat la aceeași lună mai a anului 2017, înmatriculările de autoturisme second h...
CarsOnTheWeb există și în România Pentru că România a devenit unul dintre cei mai de soi importatori de mașini second hand din Europa după eliminarea timbrului de mediu din data de 1 februarie 2017, au început să intre pe piață fel de fel de servicii destinate cel...
8 luni de pușcărie pentru un șofer de TIR român Da fraților, chestia asta s-a petrecut prin Marea Britanie. Doi șoferi de TIR români au fost condamnați la închisoare 8 respectiv 4 luni după ce au mers cu camionul pe contrasens pe autostradă și au făcut schimb de locuri din mers...
Volkswagen Polo arată din ce în ce mai bine Recent a fost dezvăluită varianta 2017 a Volkswagen Polo, mașină care va ajunge la dealerii din România undeva pe la începutul toamnei cel mai probabil. Începând cu 2010, Volkswagen Polo nu numai că devine mai mare (ca dimensiune)...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.