Acasă Informații Utile Actele necesare pentru înscrierea în România a unui autoturism înmatriculat în Bulgaria

Actele necesare pentru înscrierea în România a unui autoturism înmatriculat în Bulgaria

40374
20
înmatriculat în Bulgaria

Pentru că Uniunea Europeană a hotărât faptul că timbrul de mediu este o hoție care trebuie să dispară, după ce legea cu pricina a fost abrogată, foarte mulți români care și-au înscris mașina pe Bulgaria în ideea de a evita această taxă ridicolă ce uneori era de două ori mai mare decât valoarea mașinii în sine, au dorit să și le înscrie pe România. Dacă aveți o mașină înmatriculată în Bulgaria pe care doriți să o înscrieți pe România, stați pe-aproape întrucât vom discuta despre actele necesare acestei operațiuni. Nu este nimic complicat și veți vedea imediat despre ce este vorba.

Actele necesare pentru înscrierea în România a unui autoturism înmatriculat în Bulgaria

 • Cartea de identitate a autoturismului
 • Certificatul de înmatriculare
 • Procura dintre bulgar și tine
 • Contract de vânzare cumpărare între tine și bulgar
 • Asigurare pe România
 • RAR efectuat cu ITP și certificat de autenticitate
 • Chitanța pentru certificat, numere
 • Actele mașinii traduse din bulgară

După cum puteți vedea, procedeul de înmatriculare nu este unul diferit față de un autoturism înmatriculat într-un alt stat diferit de Bulgaria. Ați citit mai sus faptul că trebuie și procură și contract cu bulgarul. Ei bine, mulți dintre voi ați înscris sau ați auzit probabil că se poate înscrie mașina înmatriculată în Bulgaria doar pe bază de procură dacă în ea este specificat că există drept de vânzare, însă în ultimele săptămâni cei de la birourile de înmatriculări au început să ceară și acel contract de vânzare cumpărare între tine și bulgar care să ateste clar dreptul de proprietate.

Acestea sunt actele necesare actele necesare pentru înscrierea în România a unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. Dacă le aveți pe toate, puteți face operațiunea. Trebuie să mai știți faptul că în acest moment RAR-ul programează la 2 luni jumătate din cauza valului foarte mari de înmatriculări iar după numere din nou, veți avea nevoie de programare. Să vă înarmați cu răbdare așadar, va fi un procedeu care va dura destul de mult.

20 COMENTARII

 1. Salut!
  Am o problema sau doua chiar.
  Am auto înmatriculat pe Bulgaria,. Procura nu este între mine și bulgar ci intre mine și un roman care la rândul lui are procura intre el și bulgar, dețin contractul de vânzare cumpărare intre roman și bulgar , am contract vânzare cumpărare intre mine și roman, așadar ce este de făcut? Iar a doua problema este așa, la litera k din cerințe înmatriculare auto se găsește acest document care nu stiu exact ce este, (k) Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare; . Mă poți lămuri? Multumesc

 2. Ma poate ajuta cineva cu inscrierea unei masini pe Romania, inscrisa initial pe Bulgaria ?

  Am o masina inscrisa in Bulgaria , detin carte, talon si procura tradusa pe numele meu. Acum vreau sa o inscriu dar nu am contract de vanzare cumparare intre mine si bulgar. O pot inscrie pe Romania ? Ma poate ajuta cineva cu informatii? Multumesc

 3. Salut încerc eu de câteva zile cu procura si cei de la primăria Constanta îmi spun ca nu se poate cu toate ca am prieteni care au înscris pe alte localități!

 4. Sa ma iertati daca pun intrebari „puerile” dar de ce as inscrie in RROMania o masina ce ESTE acum inscrisa in Bulgaria? eu nu vad decat dezavantaje ,din cauza imposibilitatii de a anticipa comportamentul ANIMALELOR TURBATE CE NE CONDUC! la nici jumatate de an de cand UE le-a impus sa renunte la taxa de timbru/FURTUL CETATENILOR ,au dublat plata ITP-ului obligatoriu facandu-l de la 2 ani la 1 an! pe principiul asta urmeaza dublarea impozitului anual si… DIN NOU O taxa de poluare „aranjata” sa fie si UE de acord cu ea dar TOT PLATITA DE ROMAN! eu nu as inscrie nici o masina in RROMania,ba dimpotriva, as inscri-o ORIUNDE/IN ORICE TARA dar sa pot circula cu ea legal in romania! poate ma puteti „lumina” si pe mine in privinta asta, poate chiar gandesc eu gresit…

  • 1 din cauza asigurari ce creste de la an la an.la mine a a juns la 400 e /an.
   2 cand iesi din tara deja Ungurii te intreaba de ITP si nu te lasa cu ITP ul romanesc chiar daca a fost facut la RAR deci mai greu de trecut.

 5. Salut.As avea si eu o antrebare daca ma poate ajuta cineva.Eu am lucrat an Italia 12 ani si miam cumparat o masina an anul 2006 an Italia am platit taxe an Italia pana la ora actuala,acum mam antors an tara si mam dus s-a ami anscriu masina.Am mers la Finante an orasul Roman jud Neamt s-a cer informati cu privire la impozit pe masina,de cand trebuie s-a platesc impozit.Am primit un raspuns ce ma lasat cu gura cascata,mi s-a spus catrebuie s-a platesc impozit de la data cand am cumparat masina adica din anul 2006 la care eu iam raspuns ca impozitul lam platit an Italia la care mia raspuns ca pe ei nui intereseaza unde am platit,eu trebuie s-a platesc impozitul si an Romania.Ma poate ajuta cineva.Multumesc

  • Pai nu are nici o logica mai omule!
   Dute mai intai inscrieti auto RAR (progamare) ITP
   dupa care astepti sa ti vina impozitul anual.
   Doar trebue sa ai grija sa nu expire RAR ul inainte sa ajungi sa treci ITP ul

 6. Totusi mi se pare , exagerat de mult o masina pt ca daca am doar una pare a fi grav sa pot îndeplini toate astea sau poate ca daca ma programez la rar având în vedere timpul de așteptare pt ca pare destul 2 luni jumate pot schimba de 5 ori masina . Mai bn o tin pe bulgaria , hoție și nesmintita peste tot in tara asta !!

 7. salutare ! spuneți-mi vă rog cine cunoaște pentru motorul de 1.9 TDI, anul mașinii 2003, la ce sumă se ridică cheltuiala finală la înregistrare !

 8. Buna am o masina inscrisa pe bg. De la primul proprietar am procura( tradusa) eu sunt al 4lea proprietar dar de la ceilalți am contract de v-c. Itp si asigurare pe Ro. Acum daca mar oprii poliția asi avea probleme? Si inca o intrebare, nu stiu cum sa fac cu primăria. Trebuie să o trec si acolo?

  • dacă ai pierdut talonul poți scoate nr roșii dacă-l dai pierdut la poliție, scoți nr roșii vreun an de zile până vine document la poliție că mașina este în regulă apoi te lasă să scoți numere negre

 9. O întrebare dacă poate sa ma lămurească cineva ,eu am masina înmatriculată pe bulgaria și proprietar este un roman care a avut rezidenta acolo ,acuma am nevoie de contract vanzare cumpărare și procura tot în limba bulgara dacă el e roman?

 10. Vreau si eu sa stiu cum este mai bn cumpar un Mercedes ml înscris în Bulgaria mai are itp 3 luni vreau sa il tin pe Bulgaria cum pot face itp in tara sau trebuie să mă duc la bulgari este prima masina cu numerele straine la mn nu vreau sa o înscriu în România costurile dunt dublu fata de bulgari vin vremuri mai grele pentru soferi asigurări etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.