Home (P) Prețul cauciucurilor de iarnă au început să scadă simțitor în ultimii ani

Prețul cauciucurilor de iarnă au început să scadă simțitor în ultimii ani

1053
0
Prețul cauciucurilor de iarnă

Îmi aduc aminte de vremurile când prețurile cauciucurilor erau într-adevăr o problemă. Mai ales pentru cele de iarnă. În urmă cu mulți ani în România s-a dat o lege care spune că începând cu 1 noiembrie, toți șoferii care circulă pe porțiuni de drum din țară acoperite cu gheață sau zăpadă, trebuie să aibă mașinile dotate cu cauciucuri de iarnă. O lege foarte bună după părerea mea dar care din păcate a luat prin surprindere foarte mulți români. Nu toată lumea și-a permis pe atunci să cumpere 4 cauciucuri noi, de iarnă. Nu existau atât de multe magazine online cum există astăzi, prin intermediul cărora să poți cumpăra anvelope de iarnă la preț accesibil.

Am evoluat de atunci și nivelul de conștientizare pe timp de sezon rece a crescut destul de mult, referitor la echiparea corespunzătoare a mașinilor. Probabil amenzile uriașe pentru cei care s-au aventurat nepregătiți la drum și au fost scoși din nămeți de către echipele de intervenție și-au făcut datoria. Acum, majoritatea românilor au ajuns ca străinii, să aibă două seturi de roți, să aibă și anvelope de iarnă pe care să le poarte doar în sezonul rece. Cât costă acum aceste cauciucuri de iarnă? Ei bine, dacă discutăm despre autoturisme normale, care au jante de 13, 14, 15 inci, prețurile nu depășesc 150 de lei pentru un cauciuc, cam de aici pornesc. Dacă prindeți ceva la ofertă mai mult ca sigur veți putea să le scoateți pe la 120 – 130 de lei. Din punctul meu de vedere e suficient de ieftin pentru câteva sezoane, nici nu ai nevoie de mai mult atât timp cât cauciucul își pierde din proprietăți. Cauciucurile de iarnă sunt genul de anvelope folosite mai puțin decât stau așa că din acest punct de vedere se justifică interesul pentru cele mai accesibile modele.

Pentru cei cu jante ceva mai mari, într-adevăr, costurile vor fi mai mari dacă vor dori să cumpere cauciucuri de iarnă. Ideea e că oricum, niște jante mari presupune și o potență financiară ceva mai mare, nu cred să fie o problemă indiferent de mașină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here