Tehnologia construcțiilor a evoluat destul de mult în ultimii 10-15 ani și s-au cam dus vremurile în care pe șantiere se lucra betoniera de 125 de litri. În ziua de azi, orice firmă de construcții dorește cât mai multă libertate atunci când vine vorba despre lucrul cu betonul, eficiență, performanță, productivitate și nu în ultimul rând, automatizare.

Astfel, pompele de beton au devenit absolut indispensabile, mai ales în contextul în care piața muncii din România nu mai reușește să aducă pe șantiere zilieri dornici să care beton cu găleata sau cu roaba. Să nu mai punem la socoteală și faptul că se construiește la înălțimi din ce în ce mai mari, situație în care o pompă de beton este imperios necesară.

Astăzi vom discuta despre 3 pompe de beton utile pe orice șantier din România. Este vorba despre CIFA K20L, CIFA K45H și bineînțeles, celebra CIFA K60H, trei pompe care se adresează în ordinea enumerării șantierelor mici, mijlocii și mari.

CIFA se numără printre cei mai renumiți producători și distribuitori de utilaje specifice șantierelor, remarcându-se pe piața internațională prin intermediul betonierelor, pompelor de beton și stațiilor de beton. CIFA are în spate peste 90 de ani de experiență, firma luând naștere pe data de 7 iulie 1928 în Italia, având la bază un patent adus de peste ocean.

3 pompe de beton utile pe orice șantier din România

CIFA K20L

CIFA K20L este o pompă de beton destul de des întâlnită în România, destinată șantierelor de mici dimensiuni. Aceasta se remarcă prin fiabilitate și forță, dar și prin flexibilitate. Discutăm despre o pompă cu un braț compus din patru secțiuni ce se poate desface într-o suprafață de maxim patru metri, devenind astfel foarte utilă pentru pomparea de beton în locuri nu tocmai largi. CIFA K20L poate să pompeze până la 70 de cm de beton (70 metri cubi pe oră) la o presiune de 90 de bari. Evident, brațul poate livra beton până la 20 de metri înălțime, după cum ne spune denumirea. Pe orizontală, se laudă cu o distanță de pompare de până la 16 metri, destul de ok pentru șantierele de mici dimensiuni.

CIFA K45H

Deja discutăm despre șantiere de dimensiuni medii, care au nevoie de un volum de pompare destul de mare la înălțimi deloc neglijabile. CIFA K45H este o pompă de beton perfectă pentru asemenea șantiere, având un braț de 45 de metri lungime compus din cinci secțiuni. Foarte important în acest caz este diametrul sistemului de pompare, care ajunge la 125 de milimetri, fapt ce aduce în prim plan un randament uriaș, o capacitate de pompare de 180 de metri cubi de beton pe oră la o presiune maximă de 80 de bari. Fiind vorba despre cantități impresionante de beton și implicit greutăți destul de mari specifice șantierelor medii, CIFA K45H dispune de sistem de stabilitate foarte avansat, optimizat din punct de vedere SSM. Această pompă poate fi montată pe camioane 8×4 de până la 32 de tone.

CIFA K60H

O pompă beton destinată șantierelor de mari dimensiuni, cu niște specificații destul de interesante. Deja înălțimea de pompare ajunge la cote ridicole, la 60 de metri discutăm deja despre blocuri cu 20 de etaje. Brațul pompei este compus din șase secțiuni și a fost proiectat pentru a fi atât robust cât și fiabil. Fiecare secțiune a fost atent testată în faza de proiectare astfel încât cei de la CIFA au reușit să reducă uzura brațului chiar și la pomparea pe orizontală. Pe lângă cei 180 de metri cubi de beton pe care-i poate pompa la o înălțime maximă de 60 de metri, cu 83 de bari presiune, această pompă de beton vine echipată cu o valvă de 9 inci ce garantează maximum de aspirare a materialului cu minim de uzură.

Ne îndreptăm încet dar sigur către o perioadă în care numărul muncitorilor de pe șantier va scădea simțitor, joburile dificile fiind preluate de utilaje ultramoderne precum aceste pompe de beton montate pe camioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.