Acasă (P) Cum a reușit IVECO să se mențină în topul înmatriculărilor de autoutilitare...

Cum a reușit IVECO să se mențină în topul înmatriculărilor de autoutilitare întreg anul 2018

1418
0
iveco

Dacă ne uităm un pic în topul mărcilor de autoutilitare și camioane înmatriculate în România anul acesta, o să observăm câteva lucruri destul de interesante. În primul rând, constatăm o creștere destul de mare a înmatriculărilor de vehicule comerciale în 2018, comparativ cu 2017 – media lunară este cuprinsă între 30-40%.

Acest fapt reflectă creșterea economică pe care România o are în ultimele luni deși suntem singura țară din UE fără autostrăzi. În al doilea rând, observăm faptul că topul este dominat constant de autoutilitare IVECO.

Compania de origine italiană născută în 1975 din contopirea mai multor branduri auto celebre a reușit să fie mereu printre fruntași, lună de lună. Astfel, folosind informațiile DRPCIV (DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE  ŞI  ÎNMATRICULARE  A  VEHICULELOR) vom prezenta în cele ce urmează statisticile pe octombrie 2018 în ceea ce privește înmatricularea de autovehicule comerciale de până în 3.5 tone.

Prezentăm luna octombrie pentru că sunt cele mai proaspete date iar comparativ cu celelalte luni de peste an, nu diferă prea mult. Apoi, vom povesti un pic despre strategia folosită de cei de la IVECO pentru a se menține mereu în acest top al înmatriculării de autovehicule comerciale de maxim 3.5T, pe tot parcursul anului ce tocmai are să treacă.

Înmatriculări vehicule comerciale cu masa maximă autorizată de până în 3.5T – octombrie 2018

  • 1169 autovehicule comerciale – Mercedes Benz
  • 859 autovehicule comerciale – Ford
  • 735 autovehicule comerciale – Volkswagen
  • 642 autovehicule comerciale – IVECO
  • 392 autovehicule comerciale – Renault
  • 338 autovehicule comerciale – Fiat
  • 222 autovehicule comerciale – Opel
  • 143 autovehicule comerciale – Dacia
  • 141 autovehicule comerciale – Citroen

Cum a reușit IVECO să se mențină în topul vânzărilor de autoutilitare întreg anul 2018

Există mai multe explicații pentru care IVECO se menține în topul primilor 5 producători de vehicule comerciale în ceea ce privește înmatricularea de vehicule comerciale în România(și inclusiv vânzarea) și le vom discuta în cele ce urmează detaliat pe cele mai importante. Sunt câteva idei destul de simple dar destul de logice în același timp.

În primul rând, trebuie să spunem faptul că IVECO nu este nici pe departe ce se aude. Există în mediul online și în special pe grupurile de șoferi de pe Facebook fel de fel de nemulțumiți care spun că acest brand nu este chiar ce trebuie pentru transporturi, însă majoritatea celor care aduc astfel de critici sunt doar șoferi, se gândesc strict la confortul personal. Ei bine, în ultimii ani IVECO a îmbunătățit destul de mult interiorul autoutilitarelor și cu siguranță, proprietarii de modele noi pot confirma acest lucru. Iată că cei de la IVECO au reușit să aducă în prim plan un raport calitate preț destul de bun pentru autoutilitarele produse în ultimii 5 ani. Au reușit să mulțumească pe toată lumea. Și șoferii, și patronii.

IVECO a reușit să se mențină în topul preferințelor transportatorilor români din cauze comerciale. Vehiculele lor sunt ieftine, ieftin de întreținut, consumul este unul decent iar ca și aspect exterior, cel puțin ultimele modele de IVECO arată mult mai bine decât orice alt brand de autoutilitare. Spațiul de la interior de asemenea a fost destul de bine optimizat pentru a obține cât mai muți metri cubi utili pentru transporturi. La capitolul întreținere, ar fi câteva lucruri de spus.

IVECO spre deosebire de alți producători, oferă întreținere gratuită pentru autovehiculele comerciale noi, în funcție de contractele care se semnează bineînțeles. Acest lucru poate să fie mai mult decât salutar pentru cei care au un business în transport aflat la început de drum și nu-și mai permit și contracte de service contra cost. În plus, dacă autovehiculele sunt exploatate corect, nici nu se strică, nu sunt necesare intervenții mecanice. Cam aceasta este rețeta IVECO prin intermediul căreia a reușit să se mențină în topul înmatriculărilor de vehicule comerciale din România, în anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.