Home Editorial Fricile începătorului – Permis De Conducere Categoria B

Fricile începătorului – Permis De Conducere Categoria B

3405
0
mașina pentru copilul tău

După ce reușești să iei examenul final (traseul) și dobândești permisul de conducere Categoria B te simți probabil ușurat. Ei bine, vei constata că o bună perioadă după ce te vezi șofer cu acte în regulă, o să ai anumite frici, temeri. Aceste frici apar din cauza faptului că orele de pregătire pe care le-ai făcut în școala de șoferi nu sunt suficiente, apoi mai intervine și stresul de a fi singur în mașină, fără instructorul cu care te obișnuiseși. sunt șanse mult mai mari ca acum, când ești singur la volan, să faci vreo trăsnaie.

Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre patru dintre cele mai mari frici ale începătorului, pe scurt, nu are rost să ne lungim, și despre cum pot fi acestea depășite. Cele 4 mari frici sunt: sensul giratoriu, parcarea laterală, străzile înguste și exterioarele.

Vezi aici cum trebuie să înveți ca să iei permisul de șofer profesionist din prima? (Permis de conducere Categoria C, CE)

Fricile începătorului – Permis De Conducere Categoria B

Sensul giratoriu – începătorii deprind nesiguranță în sensul giratoriu din mai multe motive, dar nu neapărat pentru că nu cunosc regulile de circulație. De exemplu, se tem de această intersecție pentru că nu doresc să încurce pe ceilalți participanți la trafic cu stângăciile lor. Le este greu să-și dea seama încotro se duc mașinile intrate în sens dar care nu semnalizează și etc. SFAT: oprește pur și simplu la intrarea în sens chiar dacă încurci pe cei din spate. Când vezi clar că nu mai bine nimeni spre tine, traversezi sensul.

Parcarea laterală – sunt oameni care nici după 4-5 ani vechime în ale șoferiei, nu reușesc să facă o parcare laterală perfectă. Este o manevră destul de dificilă mai ales în contextul unei aglomerații urbane mult peste media normalului. SFAT: nu încerca acolo unde nu ești sigur că reușești. Dacă tu crezi că acel spațiu unde vrei să pui mașina este prea mic, mergi și parchează în altă parte unde te simți confortabil.

Străzile înguste – nu știi când să te bagi tu, când să lași pe alții să se bage, nu știi dacă ai loc să treci sau nu. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să rupi vreo oglindă sau să blochezi complet strada. SFAT: nu te băga. Dacă discutăm despre străzile cu circulație din ambele sensuri, cel mai bine este să lași pe ceilalți să treacă apoi când drumul se mai eliberează, te bagi și tu. După ce te obișnuiești cu gabaritul mașinii frica dispare.

Exterioarele – de rulaj la viteze mari de genul 100-120 de kilometri pe oră nu prea ai parte în școala de șoferi așa că odată ce-ai dobândit permisul de conducere categoria B și te vezi urcat în mașină, apare acestă frică de exterioare unde trebuie să circuli cu viteză mult superioară celei cu care este orașul obișnuit. SFAT: circulă cu 10 km/oră mai puțin decât ceilalți. Poate o să te claxoneze unii, poate or să te înjure alții, dar important este ca tu să ai încredere în tine. În momentul în care circuli cu frică poți să devii un hazard.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here