Acasă Mecanică Ce piese auto se defecteaza cel mai repede la masina ta?

Ce piese auto se defecteaza cel mai repede la masina ta?

2868
0
piese auto

Orice masina este un sistem complex de piese, unele mai rezistente, altele care cedeaza mai repede, in functie de diversi factori: vechimea autovehiculului si uzura, producatorul pieselor, mediul in care locuiti si mai ales modul in care conduceti si aveti grija de masina dumneavoastra.

Chiar daca v-ati achizitionat o masina noua, mai devreme sau mai tarziu o sa inceapa sa se strice anumite piese, de aceea este foarte important sa va cunoasteti automobilul cat mai bine si sa mergeti regulat la un service, unde puteti ridica masina pe un elevator auto.

Pe langa consumabilele care trebuiesc inlocuite periodic (ulei, filtre, becuri sau placutele de frana), piesele la care trebuie sa fii atent sunt:

  1. Pivoti, Bucsi si Brate

Sistemul de directie al masinii nu intra neaparat la consumabile, insa este printre parti afectate de uzura. Pivotii au un rol important in mentinerea mobilitatii rotilor, dar daca mergeti regulat pe drumuri proaste sau nu evitati gropile se pot defecta foarte usor. Daca nu sunt schimbate la timp, componentele care tin de directia masinii pot duce la probleme mult mai grave.

  1. Ambreiajul

Ambreiajul este o alta piesa care se strica destul de repede la orice masina. Acesta se uzeaza foarte mult atunci cand soferii tin piciorul apasat pe ambreiaj in timp ce conduc, atunci cand stationeaza la semafor sau in coloana, dar si din cauza stilului agresiv de condus. Suprasolicitarea ambreiajului provoaca o uzura mult mai mare decat este normal si astfel se poate defecta foarte repede.

  1. Alternatorul

Problemele cu alternatorul apar mai ales la masinile vechi, pentru ca nimeni nu se gandeste sa il schimbe cat timp acesta functioneaza in parametrii. Dar chiar si daca aveti o masina mai noua, atunci cand alternatorul intra in contact cu apa, de exemplu daca spalati motorul fara sa protejati alternatorul, acesta poate face un scurt-circuit si se poate defecta foarte rapid. De asemenea, si supraincalzirea sistemului poate duce la defectarea acestei piese.

  1. Injectoarele

In cazul in care nu schimbati filtrele de combustibil la timp sau daca obisnuiti sa alimentati masina cu carburant de o calitate indoielnica, injectoarele se uzeaza mult mai devreme decat ar trebui si pot ceda destul de rapid. O astfel de problema poate duce si la un consum mai mare de combustibil.

  1. Amortizoarele

Amortizoarele sunt solicitate foarte mult atunci cand masina este in miscare, in special cand mergem pe drumuri cu multe denivelari sau gropi. Gradul de uzura al amortizoarelor poate sa varieze in functie de stilul dumneavoastra de condus, de uzura masinii dar si de incarcatura. Cu cat masina este mai grea, cu atat sunt solicitate mai mult amortizoarele.

  1. Planetarele

Si planetarele se pot uza mult mai repede daca aveti un stil de condus mai agresiv, atunci cand fortati virajele, cand sunt rotile blocate sau bracate pentru mai mult timp, sau atunci cand un burduf se strica si intregul sistem nu mai este protejat.

Daca ati fost la un service auto recent si toate aceste piese auto sunt inca in stare buna, puteti sa fiti siguri ca nu o sa aveti nici o problema neasteptata in urmatoarea perioada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.