Transporturile românești au evoluat foarte mult în ultimii 10 ani, atât pe plan național, dar mai ales pe plan internațional. După intrarea României în Uniunea Europeană, transportatorii români au avut acces la piața Europei de Vest și astfel, multe companii s-au dezvoltat fantastic. De la câteva camioane, au ajuns la flote de sute.
Piața transporturilor este însă și una mai mult decât competitivă, nu oricine reușește să răzbească. Doar alături de un plan de afaceri serios și parteneri de încredere care să-ți furnizeze camioane de calitate, se poate face treabă bună. Unul dintre acei parteneri de încredere se regăsește sub emblema Ford România.
Pe parte de camioane, Ford nu este foarte veche în țară, însă în doar câțiva ani au reușit să vină cu soluții perfecte pentru toți cei care necesită un astfel de vehicul comercial. Ford a devenit o țintă atât pentru cei care caută camioane de vânzare, pe care să le folosească în transport internațional de marfă, dar și pentru municipalități și companii de construcții. În cele ce urmează vom trece în revistă principalele vehicule comerciale din gama Ford.
Cauți camioane de vânzare? Fă cunoștință cu gama Ford România
GAMA TRANSPORT INTERNAȚIONAL
În această categorie există două camioane, este vorba despre Ford F-Max și Ford F-Max LL. Discutăm despre niște camioane special proiectate pentru durabilitate și confort la drum lung. Modul de lucru „comunitate” are nevoie de eficiență, de costuri de exploatare scăzute și nu în ultimul rând, de o combinație perfectă între spațiu și confort pentru șofer. Se pare că prin intermediul camionului Ford F-Max, toate aceste criterii sunt bifate, motiv pentru care acest model a și câștigat în anul 2019 distincția „Truck of The Year 2019”.
GAMA TRANSPORT REGIONAL
Prin transport regional discutăm despre transport local, maxim transport pe teritoriul României. În categoria transport regional, Ford bifează două camioane, este vorba despre Model 1848T și Model 1842T. Motoarele acestor camioane sunt optimizare pentru un consum minim de carburant, într-un regim de lucru ridicat. 480 de cai putere sunt suficienți pentru drumurile din România. Acestea sunt primele modele de camioane cu care Ford a intrat pe piață și în acest interval de timp care s-a scurs de atunci, a reușit să le perfecționeze și să le optimizeze.
GAMA CONSTRUCȚII
Iată, în anul 2020, Ford Trucks deține camioane adaptate muncii de șantier pe care le comercializează cu succes și pe piața din România. Se construiește mult, firmele de construcții sunt în continuă dezvoltare și au nevoie de utilaje noi, mai ales că multe dintre acestea pot fi achiziționate cu fonduri europene. Gama construcții a Ford Trucks oferă trei betoniere (Model 4142M, Model 3542M și Model 3233M), două basculante (Model 4142D și Model 3542D), și bineînțeles două pompe pentru beton (Model 3542P și Model 4142P).
VEHICULE MUNICIPALE
Serviciile municipale de salubrizare trebuie constant îmbunătățite și acest lucru nu se poate face decât prin intermediul unor vehicule de ultimă generație, capabile să fie mai economice, mai eficiente și evident, mai productive. Cei de la Ford au speculat foarte bine acest sector și au reușit să aducă pe piață 4 vehicule municipale foarte performante. Este vorba despre un hook lift și autoșasiu Ford Trucks 2642T HR, o automăturătoare stradală/vehicul pentru deszăpezire și două autogunoiere, una de 15 metri cubi și una de 22 de metri cubi.
Foarte interesantă abordarea celor de la Ford Trucks, au decis să atace piața pe toate fronturile și din multe puncte de vedere este un lucru foarte bun. Competiția a fost întotdeauna utilă, clientul a fost întotdeauna cel mai câștigat atunci când pe piață a mai intrat un colos industrial. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pentru această companie care, iată, se pare că nu mai oferă doar camioane de vânzare (clasice), ci și-a diversificat paleta de produse mult mai mult față de majoritatea competitorilor. Cert este că Ford are o istorie de sute de ani pe parte de inginerie auto și după cum știm, etalonul calității, etalonul seriozității rămâne existența de durată pe piață.