Acasă (P) Idei de accesorii pentru camioane, pentru imbunatatirea aspectului, a sigurantei si a...

Idei de accesorii pentru camioane, pentru imbunatatirea aspectului, a sigurantei si a confortului

1137
0

Soferii de camion petrec zile intregi in cabina acestuia, fara sa isi vada familia si prietenii. Camionul devine, asadar, o adevarata casa pentru ei, ceea ce trezeste nevoia de personalizare. Acest dor de casa si de familie este cel care da nastere numeroaselor accesorii intalnite adeseori pe cabina TIR-urilor sau in interiorul acestora.

Exista atat accesorii interior camion, cat si accesorii exterioare, care schimba total fata vehiculului si pot imbunatati in mod considerabil gradul de confort pe care il ofera. Pentru cei care sunt soferi de camion, cei de la MaxyTuning.ro au facut o lista cu cele mai interesante si eficiente accesorii camioane, care pot fi de ajutor la orice drum lung.

Accesorii de exterior pentru camioane

Pentru exterior, se pot alege stopuri camioane care sa imbunatateasca gradul de siguranta, atentionandu-i pe cei di spate, se pot achizitiona aparatoare de noroi, proiectoare care sa transforme camionul intr-unul foarte luminos sau benzi reflectorizante, care sa atraga atentia asupra masinii de la distanta, chiar si atunci cand afara este intuneric.

Pe lista cu accesorii de exterior se mai pot numara si yalele pentru portiere sau diverse sisteme antifurt, care desi nu sunt intotdeauna estetice, pot fi de mare ajutor atunci cand TIR-ul se afla intr-o parcare iar soferul doarme.

Accesorii de interior pentru camioane

Piata accesoriilor de interior pentru camioane este mult mai bogata decat cea a accesoriilor pentru exterior. Se poate opta pentru claxoane si goarne diferite de cele originale, care sa personalizeze sunetul produs de vehicul, se pot alege embleme si lumini care sa fie puse pe partea de interior a parbrizului sau se pot achizitiona huse camion.

Un set de huse de buna calitate, foarte confortabil, poate sa faca diferenta intre un drum placut si unul in care apar durerile de spate sau alte probleme asemanatoare.

Pe lista accesoriilor utile se numara si un set de presuri camioane, care ajuta la pastrarea locului cat se poate de curat.

De asemenea, la interior se pot achizitiona perdelute camion si diverse accesorii pur estetice. Pana la urma, cabina devine casa soferului, asadar, merita investitia in cateva elemente de decor.

Sfaturi utile la achizitia accesoriilor

  1. Trebuie sa se evite exagerarea. Desi piata este plina de cele mai interesante accesorii, este bine sa nu se achizitioneze foarte multe, deoarece camionul se poate transforma rapid intr-un pom de Craciun;
  2. Este bine sa se opteze intotdeauna pentru accesorii originale sau macar pentru accesorii dedicate pe model. Atunci cand se achizitioneaza un pachet de huse, o cotiera sau alte accesorii asemanatoare, acestea trebuie sa se potriveasca perfect in interiorul cabinei;
  3. O buna inspiratie pentru alegerea accesoriilor potrivite poate sa vina de la colegii tiristi. Acestia, mai ales daca au ceva experienta in domeniu, pot veni cu o multime de idei de accesorizare care sa bifeze atat avantajele estetice, cat si avantajele functionale.

Atata vreme cat nu se ajunge la investitii foarte numeroase si foarte costisitoare, accesoriile de camion nu fac altceva decat sa imbunatateasca in mod considerabil viata soferului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.