Acasă (P) 5 Destinatii din Romania potrivite pentru un city break cu masina

5 Destinatii din Romania potrivite pentru un city break cu masina

1355
0

Romanii sunt tot mai dornici sa plece in vacanta, mai ales dupa o perioada lunga in care aceasta activitate a fost destul de limitata. Insa, daca timpul nu permite plecarea in vacante lungi si dese, o varianta poate fi un city-break, foarte potrivit atat din punct de vedere al timpului – dureaza de obicei intre 2 si 4 zile – cat si financiar, pretul fiind unul avantajos.

Daca atunci cand vine vorba despre city-break gandul zboara, in primul rand, la orase importante din Europa, cum ar fi Madrid, Barcelona, Roma, Venetia, Varsovia sau Praga, acest tip de vacanta poate fi organizat si in orasele din Romania. Iar cea mai utila metoda de a profita de toate frumusetile pe care orice oras din Romania le ofera este apelarea la firma de inchirieri auto SwisoRent.

5 destinatii de city break in care poti poti deplasa cu masina inchiriata

Conform definitiei, un city break este o destinatie pentru o mini- vacanta urbana, care dureaza, de regula, 2-3 zile si care are loc, in general, in weekend.

Este foarte important, daca turistii aleg sa se deplaseze cu masini inchiriate de la o companie de rent a car, sa fie foarte atenti la compania aleasa, altfel, in loc de un city-break reusit, care are rolul de a incarca cu energie pozitiva si emotii unice turistii, acestia se pot alege cu o vacanta esuata, plina de nervi si de frustrare.

De aceea, foarte important este consultarea cu atentie a sectiunii de termene si conditii de inchiriere din contractul incheiat cu firma specializata. Totodata, turistii ar trebui sa verifice, cand vine vorba despre firmele de inchirieri auto, pareri ale clientilor.

Si cum toata lumea stie ca Romanii are teritorii cu un farmec aparte si orase pline de istorie, platforma SwisoRent a facut o lista cu 5 orase romanesti care pot fi destinatii ideale pentru un city-break.

  • Sibiu – un oras care nu mai are nevoie de nici o introducere, Sibiul imbina cu succes culturi diferite – romani, etnici maghiari si germani – fiind unul dintre cele mai frumoase orase medievale din tara. In plus, este un oras cu „de toate”, de la obiective turistice foarte cunoscute pana la peisaje de vis si restaurante pe toate gusturile.
  • Timisoara – „orasul de pe Bega”, cum mai este numit, reprezinta perla culturala din vestul Romaniei. Datorita istoriei impresionante si a influentelor numeroaselor culturi care s-au perindat pe acest teritoriu de-a lungul timpului, cum ar fi cea maghiara, turceasca si austriaca, in cadrul acestui oras s-a dezvoltat un mix cultural unic in tara.
  • Brasov – cunoscut de straini ca fiind „Hollywood-ul de Romania”, acest oras este la fel de cunoscut si apreciat si de catre romani, datorita frumusetii si obiectivelor turistice fascinante.
  • Cluj Napoca – acest oras a capatat o popularitate tot mai mare in ultimii ani, fiind considerat polul IT din tara si egal cu capitala Bucuresti in ceea ce priveste oportunitatile din cariera si evenimentele desfasurate aici. Astfel ca turistii pot participa la festivalurile care sunt organizate in acest oras sau il pot vizita in orice anotimp, datorita frumusetii si farmecului aparte.
  • Sighisoara – orasul care gazduieste singura cetate locuita din Europa este un loc inedit si plin de istorie, care merita vizitat, indiferent daca turistii sunt pasionati de Dracula – cum este cunoscut Vlad Tepes – sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.