Acasă Știri Auto Câtă șpagă poate să primească un polițist de la Rutieră în doar...

Câtă șpagă poate să primească un polițist de la Rutieră în doar câteva săptămâni?

325
0

Bună întrebare, și, iată că avem și un răspuns… A fost un caz recent în mediul online, în care șpăgile estimate de DNA au ajuns în cadrul a doi angajați MAI, în câteva săptămâni, la peste 10.000 de lei de căciulă. Este vorba despre Comisarul Andrei Pantea, alături de Agentul Valentin Olteanu.

Conform DNA, Pantea a primit în 2 săptămâni 10375 RON + 380 de euro șpagă, în timp ce Agentul Valentin Olteanu, om ceva mai strungărețe, a primit 11775 RON + 380 de euro șpagă. Este absolut incredibil ce se întâmplă în Poliția Română, o instituție care ar trebui să inspire „Siguranță și Încredere” cum are sloganul. În realitate, multora dintre noi ne inspiră doar scârbă și sentimentul de „Doamne Ferește să avem de-a face cu Poliția”.

Ne întrebăm de multe ori ce anume trebuie să se întâmple astfel încât bugetarii să nu mai primească șpagă, să se mulțumească cu salariile mult mai mari decât la privat, deși ei nu produc nimic (cu excepția șpăgilor). Sunt plini de tichete de vacanțe pe care au timp să le cheltuie în zecile de minivacanțe de care se bucură an de an, sunt plini de sporuri, de norme de hrană, de tichete de masă. Și tot nu le ajunge… Tot vor să se pricopsească peste noapte, tot vor să ajungă niște bogătani cu toate că au mult peste media din societate, mult peste cei de la privat.

Este descurajant să vezi că tocmai Poliția care ar trebui să prindă și să bage la pușcărie pe cei care solicită sau dau șpagă, se coboară la un nivel atât de jos și este plină de agenți și comisari care pentru un pumn de fise sunt capabili să-și arunce carierele la gunoi. Un asemenea nivel de corupție nu cred că mai există decât în Rusia sau R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.