Acasă Știri Auto Amenzi mai mari în 2024 – Punctul amendă a crescut la 165...

Amenzi mai mari în 2024 – Punctul amendă a crescut la 165 RON

102
0

Sancțiunile rutiere au devenit mai scumpe în 2024, punctul amendă a fost majorat la 165 de lei. Este foame mare în sectorul bugetar, este nevoie de bani ca de aer pentru salarii de 2-3 ori mai mari ca la privat, pentru tichete de vacanță de care oamenii să se bucure în minivacanțe, este nevoie de bani pentru salariile de zeci de mii de euro de la energie, pentru pensii nesimțite și speciale și multe altele. Și ce face statul când e nevoie de bani? Crește taxele, impozitele și nu în ultimul rând punctul amendă pentru contravențiile rutiere, autoturismul fiind una dintre cele mai importante țâțe de muls la ora actuală.

Câte taxe jupoaie statul de pe urma autoturismelor în România?

  • Amenzile – ce faci atunci când de mai bine de 30 de ani nu ești capabil sau nu ai interes să dezvolți infrastructura rutieră? Dai amenzi pentru circulație, fără număr, fără să te intereseze că motivul pentru care apar aceste amenzi este fix lipsa infrastructurii rutiere.
  • Impozitul – în România tot ce cumperi este și al statului, nu doar al tău. Case, mașini, tot. Partea proastă este că statul nu te ajută cotă parte să ți le cumperi, însă are pretenția să cotizezi anual dacă le deții.
  • Rovinieta – rovinieta este simbolul ridicolului în România, o taxă pentru utilizarea infrastructurii inexistente. Ea costă 140 de lei pe an și toată lumea se întreabă din 2005 de când a fost introdusă, unde se duc toți acești bani? Ce face statul cu banii de pe roviniete?
  • Carburantul – jumătate din prețul carburantului de la pompă se duce la stat, sub formă de accize și Tva. În toate statele este la fel problema este că în România prețul carburantului este aproape la fel cu prețul carburantului din țările în care salariile sunt de 5 ori mai mari.
  • Parcări – parcările de reședință se plătesc în România și se plătesc scump, la fel și parcările făcute de primării prin orașe pentru care cer 2 lei / oră minim.
  • TVA diverse – mergi la service, plătești 19% TVA din costul pieselor și al manoperei. Mergi la ITP, la fel plătești o cincime către stat sub formă de TVA. Tot ce cumperi pentru autoturism de la ulei de motor, antigel, soluție de parbriz, plătești 19% către stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.