Acasă Știri Auto La 80 de ani pe contrasens pe Autostrada A1

La 80 de ani pe contrasens pe Autostrada A1

115
0

Se întâmplă deseori să vedem clipuri pe net sau pe la televizor cu oameni care circulă pe contrasens în România, și ne întrebăm ce se întâmplă. Cine este de vină pentru aceste episoade care se pot transforma în orice moment într-o tragedie? Spre exemplu, ultimul caz este al unei șoferițe de 80 de ani, surprinsă pe contrasens pe autostrada A1.

Și acum vine întrebarea de bază: cine este de vină? Cei care dau fișele medicale pe șpagă, cei care lasă oamenii de 80 de ani să conducă în continuare sau administratorii de drum care nu semnalizează corespunzător intrările pe autostradă, lăsând loc de confuzie? Eu unul cred că aici este un cumul de factori și le vom discuta în cele ce urmează pe rând.

Fișele medicale fraudate

Din păcate, fișele medicale pentru reînnoirea permiselor de conducere se fraudează la greu în România, atunci când ele trebuie făcute fiecare caută să le ia gata făcute. Au devenit o formalitate românească, din care toată lumea are ceva de câștigat: șoferul trece cu brio deși poate în urma examenelor s-ar fi depistat anumite probleme incompatibile cu șoferia, asistenții medicali și doctorii de prin policlinicile private primesc probabil ceva în buzunar să semneze fișele în orb.

Dreptul de a conduce până la 100 de ani

În România nu există o lege care să interzică persoanelor trecute de 75 de ani să mai conducă pe drumurile publice. Astfel, se întâmplă deseori să vedem știri nefericite pe la TV și prin presă, cu accidente provocate de asemenea oameni în vârstă. În România dacă ai 100 de ani și permis de conducere valabil, poți conduce în continuare, nu contează că din cauza lipsei de reflexe, poți oricând să devii un pericol pentru tine dar mai ales pentru cei din jur.

Semnalizarea intrărilor pe autostrăzi

În România orice semnalizare este o glumă proastă atât timp cât este lăsată în seama bugetarilor de prin primării sau de prin poliție. În România nimeni nu-și face treaba atât timp cât lucrează la stat. Doar nu degeaba i se spune muncă la „stat”. Semnalizarea precară a intrărilor pe autostradă poate crea confuzie mai ales pentru acești șoferi mai în vârstă, care gândesc, judecă și acționează cu puțină întârziere față de cei tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.