Acasă Știri Auto Regele sportului de viteză își pierde coroana – Mașinile din Formula E,...

Regele sportului de viteză își pierde coroana – Mașinile din Formula E, mai rapide decât cele din Formula 1

91
0
von links: Daniel Ticktum (GBR, NIO 333 Formula E Team), Jake Dennis (GBR, Avalanche Andretti Formula E)

Deși Formula 1 este un sport destul de popular pe meleagurile noastre, puțini sunt cei care nu doar au auzit de Formula E, dar și urmăresc așa ceva. Formula E nu este altceva decât sora mai mică a Formulei 1, dar cu monoposturi echipate cu motoare electrice. Ei bine, anul acesta se pare că va fi primul an din istorie în care mașinile din Formula E vor fi mai rapide decât mașinile din Formula 1. Formula E a debutat în 2014 la Beijing și iată, 10 ani mai târziu, preia conducerea.

Astfel, noile modele de mașini din Formula E, respectiv GEN3 Evo, dispun de o accelerație de la 0 la 100 km/h cu 30% mai rapidă față de mașinile din Formula 1, iar la capitolul viteză maximă acestea sunt cu 36% peste cele din Formula 1. S-a ajuns la această performanță întrucât începând cu 2024, motorul electric de pe puntea din față va fi folosit și pentru a furniza energie împreună cu motorul din spate, nu doar pentru regenerarea energiei electrice la frânare ca până acum.

Discutăm așadar despre monoposturi cu tracțiune integrală care vor funcționa în regim 4 x 4 în calificări, la startul cursei și în momente cu adevărat importante, scopul fiind cela de a acorda un boost de putere acolo unde este necesar. Astfel, aceste mașini din Formula E pot atinge suta de kilometri la oră în maxim 1.86 secunde, cu 30% mai rapid decât o mașină de Formula 1. Viteza maximă a mașinilor de Formula E atinge acum 322 km/h, cu 36% mai mult decât vechile Formule E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.