SHARE

În momentul în care ești tras pe dreapta de către Poliție în trafic, mai mult ca sigur știi că urmează amendă. Știm cu toții că Poliția nu te oprește niciodată degeaba, tonele de clipuri de pe YouTube intitulate „Abuz Poliția Rutieră” sunt de fapt niște meltenisme. Dacă vrei să scapi de amendă, trebuie să pleci de la premiza că ai greșit în trafic, trebuie să ai o atitudine care să reflecte această conștientizare. Dacă ești genul de om care se crede Regele Șoselelor și al Corectitudinii, care crede că nu greșește niciodată în trafic și începe să se rățoiască la polițiști, să ceară hârtii aberante de genul certificatul de omologare al aparatului radar, nu vei scăpa niciodată de amendă. Haideți să vedem care este atitudinea unui șofer civilizat în momentul în care este tras pe dreapta.

Cum trebuie sa ne comportam atunci când suntem trași pe dreapta de Politia Rutiera astfel încât sa scăpam de amenda?

  1. Nu te porți urât. Nu uita că ai oameni în jur. Dacă ai de gând să începi să vociferezi cu poliția acolo, mai gândește-te o dată. Nu vei scăpa niciodată de amendă dacă te porți urât. Trebuie să adopți o atitudine corespunzătoare greșelii tale. Polițistul nu va fi intimidat de atitudinea ta agresivă.
  2. Nu te cerți cu polițistul. Nu are rost să te cerți cu cel care are pâinea și cuțitul. Asta e regula de când lumea. Întotdeauna trebuie să cauți o cale să te apropii de omul care are puterea, nu să te războiești cu el. Orice ai face, nu te certa cu polițistul.
  3. Nu ceri acte ridicole. Există multe clipuri pe net cu tot felul de oameni penibili care în ideea că vor săpa de amendă, cer acte ridicole de genul certificatul de omologare al aparatului radar, programul de funcționare al echipajului rutier și câte și mai câte. Nu ai dreptul să ceri asemenea acte și faptul că le ceri nu te va salva de amendă.
  4. Recunoști că ai greșit. Dacă ai conștiință, trebuie să admiți că ai greșit. Repet, foarte rare sunt cazurile în care poliția greșește. Dacă recunoști că ai greșit ai șanse mari să scapi cu un avertisment, ori cu cea mai mică amendă posibilă. Poliția apreciază oamenii care recunosc greșelile.
  5. Dacă tu crezi că a greșit, semnezi și faci contestație. În cazul în care te consideri nedreptățit, semnezi și faci contestație. Oricum amenda este dată, nu are rost să te cerți cu polițistul. Faptul că te cerți nu va ajuta, nu va putea să retragă amenda. În plus, nu cine țipă mai tare are și dreptate.
  6. Vorbești respectuos de la primele cuvinte. Din momentul în care cobori geamul sau deschizi ușa, trebuie să vorbești frumos cu polițistul pentru că cel mai probabil și acesta va fi respectuos. În momentul în care există un respect reciproc, sunt șanse mari să primești doar un avertisment.

Sfatul general este acela de a fi respectuoși în dialog cu poliția pentru că veți avea de câștigat. Pe lângă faptul că nu ar trebui niciodată să te cerți cu cel care are pâinea și cuțitul, trebuie să fii conștient de faptul că acești oameni se confruntă zilnic cu mitocani și cu oameni care speră să scape de amendă prin ceartă și scandal. Vor aprecia un caracter serios, un om care are bun simț.

Articole Asemănătoare

Povestea bogatului sărac lipit România s-a umplut în ultimii 10 ani de oameni săraci care vor să pară bogați. Unii dintre ei reușesc prin intermediul mașinilor. Din păcate, în țara asta mașina a devenit ideal în viață, țel suprem, obiect de laudă în fața priete...
Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere: camerele video și... Examenul practic pentru obținerea permisului de conducere a primit un „upgrade” am putea spune. Două noi reguli au apărut în prim plan, reguli pe care le vom disucta și noi în cele ce urmează. Nu vă speriați, nu se schimbă nimic î...
Unii habar nu au că în mașină se află o manetă pentru semnalizare... Îmi pun tot mai des întrebarea de ce șoferii români nu semnalizează? Nu mă interesează ce fac șoferii străini în țările lor, mă interesează de ce nu o fac ai noștri pe meleagurile noastre, considerate cele mai periculoase din Euro...
Despre elevatoarele auto – o soluție excelentă pentru parcările de lux... Am observat că există foarte multe proiecte imobiliare în București. M-am documentat puțin și într-adevăr toate oferă locuri de parcare în cazul în care este vorba despre apartamente dar am fost puțin surprins de faptul că nu sunt...
Marci si modele de autoturisme din Romania – Statistici Astazi am avut putin mai mult timp liber si am zis sa ma joc putin cu statisticile. Voi v-ati intrebat vreodata care sunt cele mai numeroase marci si modele de autoturisme de pe strada? Care sunt cele mai numeroase modele care ...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.